Emotiu acte de presentació del libre 75 aniversari del CE Escolar (1946-2021) 


Divendres 4 de març tengué lloc a l'auditori del Centre Cap Vermell la presentació del tan esperat llibre de la història de l'Escolar que Miquel Bestard ha escrit i publicat a aquestes pàgines de Cap Vermell al llarg de sis anys. 

Tomeu Pascual presentà l'acte amb el mestratge, espontaneïtat i simpatia que el caracteritza. Fantàstic! -que diria ell-. També fou el fil conductor i protagonista de l'emotiu vídeo que va fer Mateu Mercant on, llibre en mà i amb la cançó de JM Serrat, Mediterràneo com a fons, feren un recorregut per la història del club.

Cap Vermell vàrem retransmetre l'acte, en directe, a través de la pàgina de facebook i que podeu veure sempre que volgueu. Aquí teniu l'enllaç:
https://fb.watch/bzbKLelxFm/

Aquí teniu el vídeo en alta resolució. Durada 23 minuts. Un document per a la història i celebració del 75 aniversari:



En el vídeo hi intervenen, entre d'altres, vuit presidents de l'Escolar.



Una vegada finalitzat el vídeo Felipe Cardiel interpretà i va fer cantar al públic assistent l'himne de 'Escolar. 



Aquí teniu el vídeo, també de Mateu Mercant, que l'acompanyava. Per cert d'entre els més vells, a alguns, els hi sonava qualque semblança amb la tonada d'un anunci d'olives farcides. 



El plat fort començà amb la intervenció emocionada de Miquel Bestard que agraí a tots els qui han col·laborat amb aquest llibre. I contà algunes anècdotes al respecte donada la dificultat que ha suposat per la seva extensió i voluntat de no oblidar ningú. Menció molt especial per a Vicenç Nadal, Sebastià Ferrer i Tòfol Irles, que no l'han pogut veure acabat.

Agraí a Cap Vermell, i en concret a Jaume Fuster i a Pere Cortada, la feina feta, tal com ho deixa escrit al llibre:



També esmentà a Biel Torres, que ha participat en el llibre fent un relat de cada jugador de la plantilla del primer equip 20-21, que aconseguí l'ascens. Deixà constància del patrocini únic de l'Ajuntament, és a dir de tots i cada un de nosaltres, i que per això cada un dels assistents se li regalà un llibre al finalitzar l'acte. La sorna i burleta de la gent s'escoltà a l'Auditori.



A continuació un grup de veterans de l'Escolar volgueren retre homenatge a Miquel Bestard amb l'obsequi d'una placa commemorativa. 



Pedro Alejandro, jugador i entrenador, fou l'encarregat de lliurar-li.



Fotos de rigor per a la posteritat....



...i l'acte acabà amb les intervencions del tresorer de l'Escolar i del batle de Capdepera. 



Miguel Angel Ruedas, tresorer de l'Escolar, explicà que per mor de la pandèmia no han pogut celebrar el 75 aniversari com haguessin volgut i que preparen un torneig per Pasqua amb 40 equips.



El batle digué, amb un to transcendent, que l'equip de futbol de qualsevol municipi, i per tant a Capdepera l'Escolar, és una qüestió d'Estat de qualsevol equip de govern. Respecte del llibre tornà a remarcar, per si algú no ho havia escoltat encara, que l'Ajuntament n'era el patrocinador únic d'aquesta edició.

I fotos per al record:

Amb la família, el batle de Petra i el vicepresident de la Federació de Futbol.


Amb les filles, Cati, Maria i Rosana, i la família de Petra (batle inclòs).





Amb Salvador Femenias, batle de Petra i la seva esposa i neboda de Miquel Bestard, Apol·lonia Bauzà.



Amb l'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera.


Amb en Pep Gallego. Un temps, president i entrenador de l'Escolar.


Amb companys de Cap Vermell.


Amb els presidents que hi assistiren i quedaren fins al final.


Una vetllada molt agradable, de retrobaments i de felicitacions. No és per menys.

Alguns trobaren que l'auditori hauria d'haver estat a vessar i més quan es regalava un llibre als assistents. Cadascú sabrà per on s'ha perdut. Això no desmereix per res l'acte, ni el llibre. 

Enhorabona, Miquel!!! Com diu un dels prologuistes del teu llibre, l'Escolar mai no caminarà sol!