Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1240








Entrenador dels ALEVINS B 







ALEVINS "B" DE L'ESCOLAR
Alevins segona regional grup E

At. Escolar 2 S'Horta 6
Escolar: Hilario Montoro Rubio, Marc Castellano Vaquer, Anthony Cárdenas Guerrero, Iker Adrián Falla Pastuzano, Sergio Farias Espasandin, Adrián García Mesa, David Muñoz Gallardo, Joan Salas Pulido. També jugaren Mateo Benjamín Orelogio Miralles, Salvador Castro Yeste, Inés Flaquer Palmer i David Hermosa.

El S'Horta classificat en els primers llocs de la classificació va haver d'emprar-se a fons perquè l'equip dirigit per Xisco Garau fins al minut 24 portava avantatge en el marcador 2-0, però l'alçada i la condició innata de l'equip visitant es va fer a poc a poc amb el partit, aconseguint en el minut 36 avançar-se amb el 2-3 i acabar el partit amb una victòria molt disputada.
Destacar el bon comportament i l'esportivitat dels dos equips. Com sempre repetim jugar i aprendre és allò que han de fer els nins d'aquestes edats.


QUI ÉS QUI A L'ESCOLAR?

FRANCISCO JOSE GARAU VINAGRE
Entrenador de l'equip Aleví B de l'Escolar

Per a començar la conversa que vam tenir amb Xisco ens va comentar la seva relació amb el club.
La relació amb la nova directiva és bona i haig de dir que al principi vaig tenir alguns problemes que parlant es van poder solucionar. La veritat que el tracte és bo, almenys pel que fa al meu equip, al meu delegat i a mi em trob a gust. Aquesta temporada entreno l'Aleví B i la gran majoria de l'equip són jugadors que vaig tenir l'any passat en benjamins. Tots els jugadors són de primer any i tenim com a objectiu gaudir de cada dia al màxim.

Quin criteri s'ha seguit aquesta temporada en la distribució dels equips base?
 El criteri que hi ha hagut amb tots els equips el desconec. L'any passat vaig complir tres temporades seguides amb el mateix grup de jugadors i vaig pensar que era el moment d'un canvi tant pels jugadors com per a mi i Martí Sancho, però José Luis ens va comentar la idea de seguir amb l'equip i mantenir el bloc de jugadors, per això la majoria de jugadors del meu equip són els mateixos que la temporada passada.

Hi ha coordinador de la pedrera que us transmeti el treball físic tècnic per a cada equip, segons les edats dels nens? Qui és?
Sé que porten treballant un temps amb el dossier i dediquen les hores necessàries perquè quedi de la millor manera. L'encarregat és José Luis Trigueros i l'atenció que dedica és diària, donant feedback i atenció a cada equip durant els entrenaments. Sol estar en el camp per a veure a cada equip i en cas que l'entrenador no pugui assistir a l'entrenament per X motius, ell agafa la responsabilitat sense cap problema.

Quants entrenaments realitzeu per setmana i en què treball consisteix?
 A la setmana fem tres entrenaments repartits en dilluns, dimecres i divendres de 17.00 a 18.30. En principi el treball se centra en millorar el rendiment del jugador a partir de l'ús de la pilota. Fem simulació de joc real, possessions i jugades combinades. També si tinc temps veuré a altres equips o els veig per YouTube per a poder treballar durant la setmana algunes coses que ens puguin ajudar a portar millor el partit, així com corregir errors vists durant el partit de la setmana anterior. M'agrada tenir-ho tot controlat, fer feina al màxim cada aspecte i la veritat que els jugadors responen molt bé i aprenen conceptes nous cada dia, estic molt content amb ells.

Quantes temporades fa que entrenes?
Resposta: Aquesta ja és la cinquena temporada que entrén, però anteriorment ja vaig exercir d'ajudant al costat d'Isma Venera, Bernat Martí i Pascual Martí en altres temporades. En total són 10 temporades i el dia 10 de març farà 10 anys des que vaig decidir tirar una mà a Pascual Martí, al qual agrairé sempre l'oportunitat d'iniciar-me en aquest món que m'apassiona i del qual gaudeixo cada dia més.

Equips?
He entrenat a equips des de Prebenjamin fins a Aleví.
Temporada 17-18 Aleví B. / 18-19 prebenjamí / 19-20 Benjamí A. / 20-21: Benjamí / 21-22: Aleví B.

Martí Sancho el teu ajudant?
Amb Martí Sancho fa quatre temporades que feim feina plegats. Tenim una relació molt bona i el treball en els entrenaments és molt més senzill si compto amb una persona tan dedicada, responsable i atenta als jugadors com és el. L'únic problema és que és baleàric i jo mallorquinista ha, ha, ha, en realitat la rivalitat nostra és sana i gaudim picant l'un a l'altre després de cada jornada.

Com intentau jugar la pilota?
Resposta: Sempre intentem sortir jugant, en els entrenaments treballem diferents solucions que poden tenir a partir de la situació en què es trobi el posseïdor de la pilota i depenent de qui sigui el posseïdor. Hi ha coses a millorar, però com els dic als nois, l'error arriba després de l'intent i a partir d'aquest moment el següent pas és la millora així que ja saben que el més important és intentar-lo, però sempre amb una acció lògica.


Miquel Bestard