Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1867
Co-fundadora del Bàsquet a Capdepera  

         

 

Ani és una persona molt qualificada perquè ens parli una mica de club de Bàsquet Escolar ja que des de la seva fundació, allà per l'any 1982, d'una manera o altra ha estat lligada al bàsquet de Capdepera. Primer essent jugadora, després entrenant en totes les categories: minis, escola de bàsquet, pre-benjamí, benjamí, cadet, júnior, sènior, tant en masculi com en femení, etc... El que més l’agradava, últimament, va ser treballar en l'escoleta. Amb els més petits era on millor se sentia. Quan una persona es fa gran necessita altres tipus de problemes i els nins i nines són els qui més alegries donen.

Conversa amb Ani Muñoz

- Explica'ns una mica de el passat?
- Hi va haver una gent vinculada a l'C.E. Escolar de futbol, ​​que es va interessar per promocionar altres tipus d'esport i d'aquí va sortir el bàsquet i es va fer una pista a les pistes de tennis de l'Hotel Na Taconera a Sa Font de sa Cala, després es va passar a s'Auba en Cala Rajada.
Estic molt orgullosa d’haver dirigit el primer equip,  al costat de Xisco Campins,  que va ser de juvenils femení. Record Inès Pascual, Pilar Pascual, Maria Antònia Fernández, Paquita Rosselló, Àngels Alzina, Bàrbara Garcías, Paquita Ramírez, Maribel Cassellas... i ben segur em deixo alguna.
A partir de l'any següent es va fer un equip sènior masculí i a partir d'aquí va haver molta feina i molta il·lusió.





- El present?
- Actualment hi ha una preocupació molt gran per l'esport base, estan potenciant molt a les escoletes, l'objectiu del club, si es pot i es compta amb jugadors, és que no hi hagi cap ruptura d'edats per passar d'una categoria a una altra.
Vivim en un poble no en una gran ciutat i el club el que vol és donar cabuda a qui vulgui practicar l'esport del bàsquet. Si una temporada hi ha 100 jugadors fer més equips que si en una només hi ha 15 jugadors.
Mai s'ha tingut el que es té ara, nosaltres entrenàvem amb una pilota per cada equip ara destinin una pilota cada un, jugàvem sobre de ciment i a l'aire lliure, havíem d'aguantar les inclemències de el temps, ara comptem amb un excel·lent pavelló i amb totes les eina necessàries per poder entrenar.

- De cara a el futur?
- Mantenir el que hem d’inculcar als nins i nines que ho estimin, el conservin, el valorin, etc... i nosaltres continuar treballant deixant les porta obertes a l'infant que, per un motiu o altre, ha volgut provar altres esports i tornar al bàsquet.

 

Miquel Bestard