Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1527
Escolar 3 Taujà 1



A la fi... ha tornat a rodar la pilota per la gespa artificial del Figueral! Ja en teníem ganes de futbol! Dins unes mesures força estrictes, tant de control de temperatura com de distanciament social, hem pogut assistir al començament d'una lliga que es presenta del tot atípica. La directiva de l'Escolar i l'Ajuntament de Capdepera s'han emprat a fons i han aconseguit complir amb nota amb les exigències sanitàries que demanden les autoritats sanitàries de la nostra Comunitat Autònoma. Ens ha sorprès molt gratament la quantitat d'espectadors que avui, amb la seva assistència, han dissimulat el ciment habitual que presenten les graderies del municipal gabellí. Se'ns ha fet estrany haver de compartir la graderia amb les banquetes dels suplents d'ambdós equips. Pens que a la llarga, en lloc d'una mesura sanitària, aquest assumpte pot ser, literalment, una bomba de rellotgeria.

S'ha notat molt i ha sigut evident la falta de rodatge del nostre equip, que, a l'igual de la resta de participants, no han pogut disputar ni un sol partit de pretemporada. Però bé, al cap i a la fi, la Federació Balear de Futbol és la que dicta les normes i, tots els equips, parteixen del mateix lloc i surten amb igualtat de condicions. El més llest de la classe, al final de temporada, serà el que s'emportarà la lliga a la butxaca.

Dins un capvespre ventós i d'unes temperatures que visiblement han refrescat hem sigut testimonis d'un partit que, des del nostre punt de vista, no ha sigut ni vistós ni bo del tot. El més important d'aquest matx han sigut els tres punts que han caigut, després de visibles titubejos i errades per part dels dos equips, del costat de l'Escolar. Ja ens va bé... no jugar bé, però, guanyar el partit. Normalment sols passar tot el contrari: jugam de cine però no cobram punts.



Apuntar, que l'equip de Santa Eugènia, és la primera vegada que ret visita al camp de l'Escolar i o ha fet en clares intencions de complicar el partit a un Escolar que no ha pogut trobar el seu lloc en cap moment del partit. L'àrbitre d'avui ha sigut el mateix que l'any passat va xiular el derbi Escolar-Artà. Ha sigut molt rigorós amb les seves decisions castigant amb excés als dos equips. La mostra són els tres penals que ha assenyalat, els quals, han trasbalsat la paciència i l'aguanti dels dos equips. Al final, equivocant-se, s'ha volgut a convertir amb el protagonista del partit, convidant als aficionats taujans que l'increpaven fent sabonera per la boca a baixar a la gespa per dirimir les seves forces. Trist i inadmissible aquesta supèrbia i falta d'educació per part de la persona que, sempre i baix qualsevol circumstància, ha de donar exemple amb el seu comportament.

L'entrenador gabellí avui ha apostat per sortir amb un plantejament tàctic valent, situant la rereguarda verd-i-blanca amb tres centrals, els quals, malgrat que no sentir-se aclaparats per les escomeses rivals no han estat còmodes en cap moment del partit. El plantejament Taujà ha desequilibrat els nostres centrals amb situacions d'u contra u que han trobat a faltar les ajudes en defensa per part dels dos carrilers. Per davant la línia de tres centrals s'han situat els nostres dos pivots que malgrat intentar-ho en multitud d'ocasions no han pogut trenar cap jugada i connectar amb la nostra franja de quatre mitjos a on s'incloïen els dos carrilers. Un sol jugador ha ocupat de forma clara l'atac verd. Aquest jugador sempre ha estat molt sol i fora comptar amb les ajudes de les dues bandes ni dels dos mitjos centres. Malgrat la falta d'ajudes, en els llancis en què ha pres part, sempre s'ha vist superat per l'anticipació i cobertura de l'equip blau-i-blanc de Santa Eugènia perdent infinitat de pilotes i acumulant errades amb les passades de pilota als companys.



Jugar de carriler no és gens fàcil... no. Un bon carriler és aquell que no està fix al lloc sinó que apareix sobtadament aprofitant els espais aconseguits i creats gràcies als moviments dels seus companys. Quan apareixen, tant si o fan de manera sorprenent com no, han d'aprofitar la seva velocitat, domini i conducció de la pilota amb carrera i la ruptura per aconseguir una desitjada superioritat numèrica enfront de la defensa rival, fer una passada de cap enrere pels jugadors que venen en segona jugada, penjar una pilota dins l'àrea rival cercant la rematada d'un company o simplement encarar directament al porter per jugar-se un hipotètic u contra u. A més de les tasques d'atac un bon carriler ha de tenir la suficient condició física i recursos tàcits per poder ajudar en tasques defensives que són tant o més importants que l'aportació amb atac. Aquesta podria ser, més o manco, la definició d'un carriler estàndard i de qualitat contrastada.

La primera part s'ha vist condicionada pel penal força rigorós xiulat en contra de l'Escolar al minut tres de l'inici del partit. Començar el partit amb un resultat advers a dificultat que el nostre equip s'assentés i no trobàs durant molts de minuts l'equilibri desitjat. No hem sigut capaços d'imposar el ritme de joc que més ens convé fora poder portar la iniciativa del joc, que tant ens agrada tenir, en cap moment. Els taujans, fora fer res digne de manifestar, s'han dedicat a desbaratar l'entramat tàctic local cercant de forma contínua en pilotades de cap endavant, el seu davanter centre, el qual, va ser el màxim golejador d'aquest equip, quan jugava a primera preferent. L'Escolar durant els primers quaranta-cinc primers minuts no ha sigut capaç de crear ni una sola jugada que arribàs amb un mínim de perill a la porteria rival.

La segona part no ha millorat amb res el contemplat a la primera part. El Taujà en certs moments ha paregut que embotellava a l'equip local dins la seva àrea. Malgrat que la situació incomoda de l'Escolar no ha vist perillar la seva porteria de forma seriosa en cap moment. El partit s'ha convertit amb una cercavila desbaratada i fora control per part dels dos contendents. Al minut seixanta l'entrenador local a realitzar tres canvis d'una tacada. Aquests canvis han significat un tímid gir dins la inèrcia del partit a favor de l'Escolar. En una ocasió en què l'Escolar trepitjava l'àrea rival l'àrbitre ha xiulat el segon penal del partit, aquesta vegada, a favor de l'Escolar. En Toni Serapio, que avui reapareixia després d'uns anys sabàtics, a posat la pilota a on el porter no podia arribar aconseguint empatar d'una vegada el partit. Dins una altra jugada d'àrea, l'àrbitre del parit, ha xiulat unes mans visitants molt discutibles, el que ha significat el tercer penal del partit i l'empipament generalitzat de tot l'equip Taujà.
D'altra vegada en Toniet Serapio ha convertit la pena màxima, posant en avantatge per primera vegada a l'equip de Capdepera. Aquí els taujans han entregat la cullera i han abaixat els braços. Quan faltaven tres minuts per acabar el partit, a l'única jugada trenada de tot el partit entre en Juli i en Cristo, en Juli ha aconseguit de manera brillant posar el tres a un definitiu.



El que havia començat molt malament ha acabat més que bé i, els tres punts, que al cap i a la fi, són el més important de la comptesa, han quedat ingressats dins del compte corrent verd-i-blanca. La setmana que ve visitarem el camp del Taujà, tornant la visita que avui hem rebut. Tant de bo poguem aconseguir un bon resultat i anar, de mica en mica, millorant el nostre joc. La següent descansarem. Aquest serà el sistema que la F.F.I.B. ha adoptat per la competició d'aquest estrany i atípic 2020.

Fins a la setmana que ve!