L'interrogant a la fi s'ha aclarit! Ahir mateix vàrem saber, de fonts oficials, que la Federació Balear de Futbol dóna per acabades totes les competicions en l'àmbit amateur. A la segona regional, que és la que a nosaltres ens interessa de veritat, s'ha confirmat que: l'Artà és el campió i assoleix l'ascens de forma directa. De la mateixa manera, ho fa el segon classificat, el C.D. Constància. Aquesta temporada es tancarà fora haver-hi descensos de categoria.

El 14 de març del 2020 el Govern Espanyol, a causa de l'expansió de la pandèmia del coronavirus, decretà l'estat d'alarma a tot el territori nacional. Entre d'altres, una de les activitats que no permetia aquesta nova i mai viscuda situació, era l'activitat esportiva. Les competicions, i els partits de futbol, més concretament, es varen suspendre i, amb ells, la possibilitat de poder entrenar i emprar instal·lacions esportives amb normalitat.

A les Illes Balears, igual que a la resta de Comunitats Autònomes d'Espanya, totes les lligues de futbol foren aturades i deixades en suspens, a l'espera de l'evolució de la malaltia.
Tot aquest panorama, per a l'Escolar, significà entrar dins un mar de dubtes angunioses que no esbrinaven, quin i com, seria el seu futur. Ningú s'atrevia a dir, quan i com, es tornaria a reprendre la competició. Els rumors convidaven a donar la lliga 2019/2020 per acabada.

Existia la possibilitat, tal volta sols era un desig dins el nostre partidari subconscient- que els sis equips classificats per jugar el play-off d'ascens pugessin de categoria, tot dret, i sense jugar aquestes eliminatòries. Altres manefleries anunciaven que, el play-off d'ascens, es jugaria, tot just, el mes de juny. Seria dins un camp neutral i amb tres eliminatòries directes que decidirien, l'equip o equips, que acompanyarien als dos primers classificats.

El cert és que la competició quedà aturada quan encara mancaven deu partits per disputar, per tant 30 punts per conquerir. L'Escolar, després d'uns impassos d'alts i baixos, de bons i mals resultats al llarg dels 27 partits jugats, es trobava ben situat dins els set primers llocs i amb una dinàmica de joc en clar ascens i millora. Tot apuntava que jugar-se l'ascens, al play-off, era pràcticament segur.

Tot i això, els dubtes no s'han esvaït fins que, de manera oficial i oficiosa, la Federació Balear de Futbol ha anunciat que donava per acabades totes les competicions en l'àmbit amateur.

Aquest panorama tan decebedor deixa el primer equip de l'Escolar sense la possibilitat de jugar el play-off d'ascens ni assolir l'ascens de manera directa. Tot l'esforç i tota la feina realitzats pel col·lectiu durant la temporada no han servit per res. Precisament quan s'havia arribat a un moment d'eufòria i de bons resultats que feien somniar en la possibilitat real d'aconseguir el tan desitjat ascens, de cop i volta, tot s'ha ensorrat.

La cosa esta clara i del tot evident. La temporada vinent 2020/2021, l'Escolar tornarà a jugar a segona regional. Un bon poal d'aigua freda que, sens dubte, deixà molts decebuts a la Directiva, al cos tècnic, a la plantilla al complet i a tota l'afició.

Ha quedat demostrat que la sort, d'ençà d'uns quants anys, no afavoreix, les aspiracions del primer equip del nostre club. Sempre, per un motiu a l'altre, esportiu, no esportiu o de despatxos, ens veiem, malauradament, abocats a no poder jugar a una categoria que per qualitat, fora cap mena de dubtes, ens correspon.

No vull acomiadar-me, d'aquesta trista temporada, sense donar la més sentida enhorabona a l'equip veí de l'Artà, entrenat amb mestria i saviesa per Kique Darder, per haver conquerit un merescut i meritós ascens de categoria. Enhorabona de tot cor!
L'any que ve, amb tota seguretat, trobarem molt a faltar el derbi més important del Llevant mallorquí. La lliga no serà igual sense l'Artà i la rivalitat sabuda i demostrada queda a l'espera de millors moments...

Tant de bo que el coronavirus desaparegui d'una punyetera vegada i, que no hi hagi ni més infectats, ni molt manco, més morts. Que la vida de les persones, les competicions i l'esport en general entrin, altra vegada, en la més gran normalitat i, si així convé, que la propera campanya sigui la tan desitjada temporada de l'ascens a Primera Regional. Tant de bo aquests desitjos es facin realitat. I, que tots nosaltres ho puguem viure, gaudir i, per descomptat, contar-ho.