Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2366

Joaquin Sabater és un jove molt conegut a Manacor, és un entusiasta de les arts marcials, monitor i 3r dan d'aikido, més 2n dan de kendo. A partir d'aquest mes de setembre serà el conductor de les classes d'aikido del Club Renshinkan, escola on ell s'ha format en les dues modalitats esmentades anteriorment, en què es cinturó negre.

El Club Renshinkan, situat al carrer Miguel de Unamuno de Manacor compta a partir d'aquest mes de setembre amb dues classes d'aikido setmanals, els dilluns i els dimecres, de 19:30 a 21:00 h, adults i infantils, però és Joaquin qui ens explicarà què és aquest esport d'origen nipó i quines són les seves inquietuds.

- Joaquin, que és l'aikido?

- L’aikido és una art marcial japonesa en què s’utilitza bàsicament la força de l’oponent, no per vèncer, sinó per a anular el seu atac.

- I quants d'anys de pràctica dus?

- Actualment, uns quinze anys de pràctica.

- Què va ser el que et va impulsar a practicar aikido?

- Moltes coses, que amb el pas dels anys han anat canviant, però sempre tenc present la bona energia que em dóna posar-me el quimono i pujar al tatami a estudiar una estona d’aikido.

 


- Les classes estan enfocades per als adults o també per als nins?

- Les classes estan enfocades per tota persona que vulgui venir, no hi ha cap problema amb l’edat, estatura, complexió, etc.

- Quins són els teus objectius primordials a l'hora de donar una classe?.

- Passar una bona estona, aprendre moltes tècniques, suar i desconnectar una estona de la rutina diària.

- Vols afegir alguna cosa més?

- Que tothom que vulgui venir a provar l'aikido està ben convidat en el Club Renshinkan de Manacor.