Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2138
Ha disputat el campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, els dies 16 i 17 de juliol,  a la localitat de Sanxenxo (Pontevedra).


 
Amb 29 anys, el jugador gabellí mai hagués pensat que jugaria un campionat d’Espanya amb la Selecció Balear, i molt menys de futbol platja. Però va sorgir aquesta oportunitat i no la va desaprofitar. Ens comentà que ha estat una gran experiència, on ha conegut gent increïble, ha fet amics i ha gaudit d’un torneig espectacular i un nou esport, ja que després de 24 anys jugant a futbol ha descobert el futbol platja, un esport totalment diferent.

Després del torneig de futbol platja, disputat a cala Mesquida, el seleccionador Jaume Sastre es va posar en contacte amb ell i li va proposar anar entrenar en el període de preselecció a Palma, durant dues setmanes (la resta de companys feia un mes i mig que entrenava a la platja de Can Pastilla). Pel que sembla, ho va fer prou bé, ja que al final va estar entre els 12 seleccionats per anar a Pontevedra. Quan va rebre la noticia no s’ho podia creure, anar entrenar aquelles dues setmanes ja li resultà una experiència increïble, però poder disputar un campionat d’Espanya amb la selecció balear va ser espectacular.

S’ha de dir que, esportivament, la selecció balear està a un nivell inferior a altres seleccions tals com Galícia, Andalusia, Múrcia, Catalunya, Melilla o Canàries. Aquestes seleccions tenen lliga de futbol platja i gent que s’hi dedica professionalment. De fet, Andalusia, la guanyadora del campionat, compta amb 5 dels 10 jugadors de seva plantilla que van ser campions d’Europa un cap de setmana abans, amb la Selecció Espanyola. L’únic que es pot fer és gaudir de jugar contra ells i gaudir de veure’ls jugar.

Un dels punts negatius per a Jaume Faba, és que no sembla normal que les Balears, que estan plenes de platges, no tenguin una lliga o diferents tornejos perquè la gent pugui gaudir d’aquest esport i que la federació compti amb un ventall de jugadors on poder escollir, jugadors de futbol platja i no de futbol. En tot cas, sembla que després d’aquest campionat i veient que totes les altres seleccions milloren i Balears s'està quedant a un nivell inferior, des de la Federació es vol començar a fer feina i realitzar distints tornejos a les tres illes per tal que els jugadors seleccionats puguin seguir entrenant durant tot l’hivern i participar-hi.

En Jaume vol aprofitar per donar les gràcies a tota la selecció balear, per com el varen acollir, als nous companys que ha fet i a tota la gent que el va recolzar durant aquesta experiència.