Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1827
Escolar, 1 - Ferriolense, 1
Un empat que val una categoria



Emocionant partit el disputat en Es Figueral entre els locals, el CE Escolar i el CD Ferriolense, en què pràcticament es jugaven la permanència a la màxima categoria, la Primera Regional Cadet de Mallorca. Molt de públic a les grades després d'una crida a l'afició verda a través de les xarxes socials, i un partit que va ser totalment esportiu i net tant per part de jugadors com d'aficionats. L'encontre va ser dirigit per Leandro M. Zozaya Ambrosio (bona actuació).


La primera part va ser per als locals, amb tots els jugadors molt ficats en el partit, i fruit d'això, al minut 17 i després d'una bona treta de cantonada de Toni Garriga, seria Joan Sard qui remataria impecablement de cap al fons de la xarxa visitant. Semblava que tot anava sobre rodes, però algunes errades de col·locació, i sobre tot voler fer coses que no s'han de fer guanyant 1-0, propiciarien que, en un bon contra atac, el CD Ferriolense empatés el partit, en el minut 22, per mediació de Saul Bautista. Així, al final dels 40 primers minuts, s'arribava al desans amb empat a 1.


Després de la represa, els visitants varen estar millor que els locals, sobretot per algunes absurdes pèrdues de pilota dels verds, en atac, que propiciaven ràpides contres dels blaus. Va ser un estira-arronsa en què els locals afrontaren aquests segons 40 minuts massa nerviosos, com ha estat habitual durant tot el campionat, sense ser capaços d'asserenar el joc amb pausa i tranquil·litat, cosa que dugué la pèrdua de moltes pilotes per excés d'individualisme d'alguns jugadors.


I, sí senyors, el desastre va poder arribar a falta de 10 minuts, quan en una d'aquestes pèrdues de pilota que hem comentat, el CD Ferriolense muntà una contra per banda esquerra, en què el seu davanter arribà fins a l'àrea rival, on fou tomat de forma clara pel lateral local. Penal clar a favor dels visitants que podria donar-los la victòria que necessitaven per a mantenir la categoria.


L'emoció estava en joc, ja que en aquest moment tot el panorama de descensos en els quals hi estaven involucrats distints equips podia canviar radicalment. Però, una vegada més, don Tranquil, el senyor Serè, el Porteràs Toni Bauzà, per a mi l'autèntic salvador d'aquest equip, aturà de forma magistral el penal als visitants i assegurà la permanència als verds, una temporada més, a la Primera Regional Cadet de Mallorca.


Al CD Ferriolense només li servia guanyar a Capdepera per poder salvar la categoria, mentre que als verds els valien una victòria o un empat per assegurar la permanència, després d'haver estat, contra tot pronòstic, després de l'RCD MALLORCA (felicitats, campions) el segon millor equip de les últimes vuit jornades, havent aconseguit 18 punts dels 24 possibles i havent-se imposat a domicili en els difícils feus de l'Estudiantes (2-5), Manacor (0-1), Olímpic (0-4), nou punts que han portat l'equip de Bernat Palmer, Luís Peñalver i Johny a la salvació d'aquesta difícil categoria, amb un final de lliga d'infart. Enhorabona a tots.


REDACCIÓ / FOTOS de COVONER