Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1905
Avui 10 preguntes a Biel Joan Martínez










 

En Biel és un al·lot de 17 anys, és molt formal i molt seriós, es va iniciar en el judo fa 13 anys a l'escola de la Puresa.

Destacat per la seva disposició d'ajudar a tot, entrena dia a dia i és una peça clau dins el Renshinkan, aquesta constància fa que el seu judo hagi progressat tècnicament de manera excepcional. De fet així ho va demostrar el curs passat a les competicions i els controls que participà, quedant campió de Mallorca i bronze al de les Balears.

En l'actualitat es cinto negre 1r dan i amb ell fem aquesta primera xerrada per saber de més a prop les seves inquietuds d'aquest esport de combat d'origen nipó.

1. Què et va cridar l'atenció del judo, per què t'aputnasis a aquest esport? 
-A judo van ser els meus pares que hem van apuntar. Al principi no sabia molt bé el que era, però a jo m’agradava anar-hi i era molt divertit


2. Quina edat tenies quan vares començar? 
-Vaig començar aquest esport quan tan sols tenia 4 anys.


3. Què és el que t'ha aportat a tu aquest esport? 
-Durant aquests anys el judo m’ha aportat sobretot molta disciplina, ja que és un esport on es té molt de respecte al teus companys. També m’ha aportat moltes amistats i  moltes experiències


4. Ara quina graduació tens?
-En aquests moments tinc el  primer dan de cinturó negre.


5. Què suposa per a tu aconseguir el primer Dan de judo?
- Ja des de petit jo volia arribar al cinturó negre, era una meta per a jo, i ara que l’he aconseguit estic molt content ja que ha estat dur arribar fins aquí.


6. Sempre he trobat que el judo és un esport molt dur i espectacular. Trobes que se requereix una condició especial per practicar-ho?
-Per practicar el judo es necessari tenir un mínim de condició física. Després si vols entrar dins l’àmbit de la competició ja necessites una condició física superior entrenant més.


7. Hi ha una edat idònia per practicar aqeust esport? 
-És un esport per a qualsevol edat, el practiquen tant petits com a grans.


8. La Competició és indicada o contraindicada?
-En el judo la competició es opcional, i els qui decideixen competir han de dedicar-hi més temps.


9. Quan entrenes judo, què és més beneficiós pel nostre cos, la part física o psíquica?
-Jo pens que les dues. La part física  es clar que és beneficiosa, ja que tu millores la teva condició. Però la part psíquica també es molt important, ja que  en el judo té que a veure molt l’esperit i t’ajuda a progressar en la vida. 


10. Vols afegir alguna cosa més?  
-Sí, el judo és un esport molt bonic i anim a la gent a que s’apunti.