Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 1924
Més per Capdepera presentarà al·legacions als projectes d'embelliment dels carrers de l'Agulla i Canyamel si no s'accepten algunes de les nostres propostes. Com sol ser habitual es vol eliminar bona part de la vegetació existent” 


 

Finalment, l'equip de govern ha mostrat a l'oposició els projectes que s'han de fer amb els diners de la bossa de places turístiques de la Conselleria de Turisme. Fa anys que les veníem reclamant, sobretot el del carrer de l'Agulla, que s'ha de fer amb una subvenció atorgada fa tres anys. No entenem que s'hagi necessitat tot aquest temps per, finalment, tan sols canviar el trespol de les aceres i les faroles i afegir papereres.

Els tres projectes que es pretenen treure a exposició pública, licitar i executar abans que acabi aquesta any 2021 són els que afecten el carrer de l'Agulla, des del Centre Cap Vermell fins a la rodona de la platja, el de l'avinguda principal de sa Font de sa Cala i el del carrer Nuredduna i adjacents de Canyamel.

En el cas de l'Agulla i Canyamel hi ha un denominador comú: els projectes que ens han mostrat no només no afegeixen vegetació i zones enjardinades, sinó que es lleva bona part del que hi ha ara. En el carrer de l'Agulla s'eliminen tanques vegetals i a Canyamel es volen tallar tots els tarongers del carrer Nuredduna, a més d'altra vegetació existent. L'excusa, tan rebregada com ridícula, és que embruten.

Atesos els antecedents de l'equip de govern, res ens sorprèn en aquest aspecte, i per tant presentarem al·legacions si no s'accepten les propostes que hem fet per salvar la vegetació existent. Volem evitar noves esplanades de ciment com la de la Plaça dels Mariners, tan habituals amb els actuals governants de Capdepera.

A més, pel que fa a l'Agulla, s'ha renunciat a fer un carril bici a una de les voreres, previst inicialment. Arribarem a ser l'únic municipi de Mallorca sense tenir-ne cap. Tampoc entenem que no s'aprofiti l’avinentesa per revisar i reformar el clavegueram i les pluvials existents, en part en mal estat. Ens temem que, acabades les obres, s'haurà d'aixecar el trespol nou per adobar avaries.

Per tant, només es toquen el trespol, les faroles i les papereres. No hagués estat millor fer un tros més petit del carrer de l'Agulla, però amb un projecte més complet, i fer més endavant un altre tros amb una altra subvenció?

Pel que fa a Canyamel, per què s'ha optat per intervenir a la Via Costa i Llobera cap a la banda on hi ha alguns hotels amb noms i llinatges? A qui s'ha consultat aquesta decisió? Per què no s'embelleix la part més pròxima al torrent, que és la més descuidada i la més transitada per turistes i visitants?

També a Canyamel hem demanat que es faci una rodona en condicions a l'encreuament de l'Avinguda de ses Coves amb el carrer Jerarca i que el trespol de l'embelliment no sigui de marbre, per ser un material que s'embruta fàcilment i mal de mantenir, peticions totes elles reclamades per bona part de veïns i veïnes.

Des de Més per Capdepera seguirem reivindicant un municipi més verd, sostenible i agradable per a les persones, i si l’equip de govern va per un altre camí ens tendrà davant.







Més per Capdepera