Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2084
L’entitat participa, des de fa anys, al Pla de Salut del centre d’educació secundària de Capdepera




 

Creu Roja ha realitzat, durant els mesos de febrer i març, tallers de Salut Sexual a l’IES de Capdepera, emmarcat dins el programa de Sensibilització i Prevenció de l’organització. Aquests tallers tenen com a objectiu informar i conscienciar sobre aspectes relacionats amb la diversitat afectiva i sexual així com la importància de la comunicació i el respecte, i prevenir riscos relacionats amb les relacions sexuals o les conductes irrespectuoses en aquest sentit.

Els dies 22 i 25 de febrer l’alumnat de 3r d’ESO va participar al taller “Sexualitat saludable”, on es va reflexionar sobre la sexualitat com a un dels aspectes centrals de l’ésser humà que abasta els sexes, les identitats de gènere i l’orientació del desig. També es va treballar la importància de la comunicació i el respecte, així com els problemes associats a les relacions sexuals de risc. L’alumnat, a més, va conèixer una sèrie d’infeccions de transmissió sexual i diversos mètodes anticonceptius, incidint en la utilització del preservatiu com a principal mètode de protecció davant els embarassos no desitjats i les ITS.

Per altra banda, l’alumnat de 2n d’ESO va participar, els dies 25 i 27 de març, al taller “Diversitat sexual i afectiva” on, a més de conceptualitzar sexualitat, van poder reflexionar sobre els sexes, la diversitat de gèneres i les orientacions sexuals, des d’una perspectiva inclusiva i reflexionant sobre conductes homòfobes, transfòbiques i lgtbifòbiques, a través de diferents dinàmiques, per tal d’arribar a la conclusió de que la diversitat és positiva.

Està previst que Creu Roja realitzi més tallers de sensibilització i prevenció sobre aspectes relacionats amb la salut durant el que queda de curs escolar a l’institut de  Capdepera. En concret, participaran a la Setmana de la Salut del centre educatiu, amb tallers de prevenció del consum de drogues dirigits a l’alumnat.