Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 2659
Dos anys després d'haver retallat el 100% de les connexions tren-bus ara augmenta les frequències el 65%. D'aquesta manera reconeix el molt deficient transport públic a què ens havia sotmès.

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, el director general de Transports, Juan Salvador, i el gerent del Consorci de Transports de Mallorca (CTM), Rafael Oliver, han presentat avui el Pla de millora del transport regular en autobús de la comarca del Llevant de Mallorca. Entre les principals novetats, que s’engegaran a partir del 17 de febrer, destaca l’increment mitjà del nombre de serveis diaris en un 65,8 % amb respecte a l’oferta que s’ofereix fins ara, passant de 9.376 a 15.545 expedicions anuals. El conseller Biel Company ha explicat “que es tracta d’una important millora en el transport regular de la zona del Llevant, pensada per donar resposta a les necessitats reals de la demanda, especialment de les persones que s’han desplaçar diàriament per anar a la feina o a l’escola o institut”. Les línies que incrementaran els seus serveis seran la 411 (Cala Rajada - Capdepera - Artà - Sant Llorenç - Manacor - Palma) i la línia 432 (Son Servera – Manacor - Palma), operades per l’empresa Autocares Manacor, SA.
 
Aquests són els aspectes més destacats del Pla de millora del transport regular en autobús de la comarca del Llevant de Mallorca:

La línia 411 incrementarà a partir del proper mes de febrer en un 57,1 % el   nombre de expedicions anuals, passant de 4.727 a 7.428, gràcies a l’increment de les expedicions en dia feiner (de 15 a 24 serveis), en dissabtes (de 9 a 14) i en diumenges i festius (de 8 a 11).
Pel que fa a la línia 432, s’incrementa en un 74,6 % el nombre d’expedicions anuals (de 4.609 a 8.117). Així, durant els dies laborables es passarà dels actuals 15 als 27 serveis, de 10 a 14 h en dissabte i de 6 a 10 h en diumenge.

Els horaris seran els següents:









segons la nota de premsa de la Conselleria, aquestes són altres millores:
Es millora l’amplitud horària del servei ofert per aquestes dues línies, que començarà a les 6 h, per garantir una arribada a Palma abans de les 8 h, i que acabarà a les 23 h, per atendre noves demandes fins ara desateses (cobrir una darrera tornada de Palma amb el tren de les 20:15 h, o satisfer moviments turístics a l’estiu a la zona de Cala Rajada). En el cas de Son Servera, es millora el temps de trajecte fins a Manacor, amb estalvis de fins a 35 minuts en alguns serveis. Així, de les 27 expedicions que es faran els dies laborables, 25 no tindran aturades intermèdies entre Son Servera i Manacor, reduint a 25 minuts el temps de trajecte. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, s’ha habilitat una nova aturada urbana a les proximitats de l’hospital, al Molí d’en Polit (a 315 metres de l’hospital), la qual serà obligatòria per a tots el serveis de les línies 411 i 432. D’aquesta manera, es reforça la connectivitat que fins ara es venia oferint amb l’hospital de referència de la comarca. En el cas de Capdepera i Cala Rajada, amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’ha millorat la cobertura de les aturades, apropant-les al centre dels nuclis urbans i escurçant la distància entre aquestes aturades i la majoria de la població.
 
El conseller Biel Company ha afegit que “aquesta millora demostra que es pot oferir un servei de transport públic de qualitat en autobús amb un cost aproximat d’un euro per passatger, davant els 13 euros que costaria el transport en tren”. Evidentment, torna a repetir aquesta frase com si fos un mantra, sense mostrar cap estudi ni paper, qual estratègia goebbeliana de que "una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat".

Tot això, amb un increment anual de despesa (2013-2014) de 137.622 €, perquè, evidentment, els preus no s'han abaixat i anar a Palma des de Cala Rajada costa 12€