Inauguració divendres dia 4 a les 20h al Centre Cap Vermell


Mateo de Vallescar (Barcelona 1961) és conegut a Capdepera perquè ha estat professor de Tai-xi alguns anys al Centre d'adults. Però ell és arquitecte (UNAM), ha treballat durant anys com a arquitecte, dibuixant i grafista. Des de la seva primera exposició a Mèxic, el 1988, ha dedicat tota la seva vida a la pintura. Després de Mèxic, on va créixer, va viure durant anys a Barcelona, Suïssa, i actualment viu i treballa a Mallorca.

La seva recerca personal està inspirada en la manera primitiva d'entendre la pintura.

En el seu "Obra de Terra", el tema principal és la relació entre l'home i la Natura, com mantenir el sagrat equilibri, i els colors ocres i terrosos dels fons, estan inspirats dels rics i extraordinaris colors de Mallorca. La màgia de les antigues cultures de Mèxic també és present en aquest treball, i "EL Jaguar", símbol de força i protecció dels Maies, es converteix en un dels seus personatges preferits. Llavors ve la necessitat de signar les pintures amb un nom més simple. I així neix "SIMBA", que significa lleó en una llengua africana.


Després de molts anys treballant en aquesta Obra de Terra, apareix la necessitat de tornar a treballar amb color, com en les seves primeres pintures. Però li interessa el simple i directe impacte del color, com en les pintures primitives, l'artesania aborigen i les encantadores pintures dels nens. Les primeres obres són en blau, de manera que nomena aquest nou període: "Blue Paintings". I a poc a poc van emergint altres colors. D'alguna manera "la terra" i "l'aigua", s'han complementat.




Des de la filosofia zen, l'investigació i relació dels colors amb els xacres presenta una exposició de gran profunditat. Podríem dir que arriba al misticisme en determinats moments.



-----------------------------------------------------------------------------------
00000000000000000000000000000000000000000000000
-----------------------------------------------------------------------------------


Jean-Marc realitza, des de fa anys, un interessant i compromès treball de recerca en el món de la dansa contemporània, amb la seva pròpia companyia que es presenta habitualment entre Mallorca, Barcelona i Brussel · les. En una incessant recerca per trobar nous llenguatges i mitjans d'expressió, les seves propostes estan sempre plenes d'originalitat i constitueixen un desafiament a obrir més la nostra pròpia percepció, a veure amb altres ulls ...

Entre els dos espais es crea un diàleg interessant.

Flux és una poètica metàfora del flux de l'energia en la coreografia. L'espectacular i serpentejant línia vermella de llum, en la foscor, ens convida subtilment a recórrer i descobrir progressivament l'espai. Inspira moviment ..

La lluminosa línia blava de Magic Blue, sobre fons negre, és una invitació a parar un moment, mirar al nostre interior, i observar la sensació que produeix en el nostre esperit, l'impacte energètic del color. Inspira silenci.

FLUXES
energies coreogràfiques de Jean-Marc Serrano


El fluxe de l'energia es mou en la forma d'una ona sinusoïdal.
La llum és una forma d'energia.
L'energia es mou d'un punt a un altre punt, recorrent l'espai i el temps.
El moviment és energia en l'espai durant un període espai-temps
El ritme és la música que crea l'energia. el ritme crea l'estructura coreogràfica.
El ritme pot ser més ràpid o més lent, dilatat o comprimit: forma la banda sonora durant el viatge de la peça.
La llum representa l'Energia.
El tub i les caixes representen l'espai i la manera en què es fa.