INICIATIVAVERDS hem xifrat en 92,1 milions d’euros els diners que ha arrossegat la corrupció en Balears en els diferents processos judicials oberts i que podrien haver estat destinats a múltiples projectes com a infraestructures educatives, sanitàries, culturals o socials.



   Hem elaborat un ’mapa de la corrupció’ en el qual es detalla el lloc on suposadament van tenir lloc els diferents casos delictius esdevinguts a les illes, així com la quantitat defraudada presumptament pels seus protagonistes. Aquest mapa ens dona una idea de com s'han malbaratat els diners públics i com els polítics d'algunes formacions (PP i UM) han aprofitat el seu càrrec per fer clientelisme polític sense preocupar-se per l'interès general.



   Amb aquesta iniciativa pretenem conscienciar a la ciutadania de la gravetat d’aquests presumptes delictes. El mapa detalla les quantitats que suposadament van ser objecte de delicte, sense comptabilitzar els interessos que va suposar per a la comunitat l’endeutar-se per finançar alguns d’aquests projectes, com la construcció del Palma Arena



   Des de INICIATIVAVERDS de Palma s'ha realitzat una comparativa amb les inversions que es podrien haver realitzat si el govern de PP-UM haguessin actuat “pensant en tots”  i no en els seus interessos. En aquest cas les inversions alternatives que es podrien haver realitzat amb aquests 92 milions d'euros s'han centrat a Palma però que perfectament podrien haver-se distribuït per tota la illa, ja que els diners malbaratats provenien majoritariament del Govern Balear i del Consell de Mallorca.

En definitiva, vos presentem uns mapes que ens haurien de fer reflexionar.


INICIATIVAVERDS DE CAPDEPERA