L'auditori del Centre Cap Vermell exhibeix la seva bona acústica amb motiu del magnífic concert de la Coral Universitària

Gran resposta del públic, que gairebé omplí la sala





L'anunciat concert de la Coral Universitària, del dissabte dia 13 va complir amb totes les expectatives. Mirem d'explicar-ho.

En primer lloc, era important revalidar les qualitats acústiques de l'auditori. Aquestes ja s'havien deixat entreveure amb motiu dels dos concerts "Pianistes del món", però feia falta refrendar-les en un concert coral com aquest, ple de matisos i, fins i tot, a partir de distintes disposicions de la massa de cantaires. I ara sí que ja podem dir, i aquesta era una percepció generalitzada, que l'auditori de Cala Rajada, almenys en aquest aspecte, mereix un nota alta.

En segon lloc, ens hem de felicitar de la resposta del públic. Gairebé ple, i això, en ujn aforament de gairebé 400 seients, en ple mes de novembre, no és fàcil. Fos per la curiositat per conèixer la nova sala d'aquells que encara no la coneixien, fos pel reclam de la formació coral que ens vistà, el fet és que l'entrada va ser magnífica, d'aquelles que conviden a l'optimisme.



Pel que fa a l'actuació de la Coral Universitària, aquesta també va satisfer les expectatives creades al voltant del concert. D'una banda, el programa va resultar exquisit des del seu inici, amb una selecció de Bach arranjada per a cinc cors, disposats aquests al voltant de la sala. La sensació va resultar sorprenent i hom es va sentir embolcallat per la veu dels cantaires, amb tot d'harmonies procedents de totes direccions. És a dir, que el començament ja ens va predisposar molt favorablement per a una audició que, diguem-ho, no va decaure en cap moment. Joan Company sap què vol, i els cantaires també saben què vol el seu director, i el resultat de tot plegat és gairebé impecable. Són  molts d'anys de feina que, avui per avui, fan de la coral de la UIB una de les millors formacions del seu gènere de tot l'Estat.






El concert, a més, oferí moments molt entranyables. Recordem la presència de la "nostra" pianista, Maria Antònia Gomis, com a acompanyant del cor, la presència de la qual fou premiada amb el reconeixement del públic. Així mateix, va resultar molt generós i simpàtic el detall de Company de convidar els cantaires de la Coral s'Alzinar presents a la sala a pujar a l'escenari per a cantar tots junts "Aubada" com a bis, interpretació que va provocar l'entusiasme dels asistents i que, ewvidentment, enregistràrem en vídeo.



En definitiva, una vetllada de la qual tots en sortírem amb les millors sensacions. En tots els ordres.