Felip Esteva presentà "El plaer del boletaire" a la vila llorencina


"El plaer del boletaire", el magnífic llibre de Fepip Esteva arribà, en aquesta ocasió, a Sant Llorenç, en un acte organitzat per l'Obra Cultural Balear d'aquell poble, el dijous dia 28.

L'amic Tomàs Martínez exercí d'amfitrió, davant un públic nombrós i realment interessat pel mon de la micologia... i de la gastronomia. De la seva banda, en Felip va estar realment molt bé, dominant perfectament el tema, en la línia d'una pedagogia gairebé contagiosa. Acompanyat del cercador artanenc Xesc Vicens "Menyí", el nostre escriptor va fer una aproximació a les espècies de bolets més interessants des del punt de vista culinari, i igualment va advertir del perill d'algunes altres espècies que s'han de descartar sistemàticament. Estant com estam en plena temporada de bolets, Felip Esteva en va poder mostrar un bon grapat de ben variats, molt representatius de les distintes famílies. Als assistents els va sorprendre el valor gastronòmic de varietats com els pixacans, que normalment són rebutjats pels poc avesats.

També vàrem poder saber que el proper 21 de novembre està prevista una jornada micològica a Cala Rajada, amb degustació de bolets inclosa, i que també s'aprofitarà per a presentar "El plaer del boletaire" en aquesta localitat.

Una vegada acabat l'acte, Felip Esteva va haver de signar un bon grapat d'exemplars als assistents.

Aquest, sens dubte, és un llibre amb recorregut, i el seu autor ja es plateja una segona edició corregida i agumentada.