Nit gèlida, rua calenta





No hi feia estar de res, i si la nit anterior s'havia hagut de suspendre la rua de Cala Rajada a causa de la pluja, la nit del dissabte també convidava a no sortir de casa, tant era el fred que feia.



Però, està vist que aquesta és una altra de les festes d'aquest poble que se sobreposen a tota condició adversa: ni crisi econòmica ni meteorologia adversa no en malmeten l'esperit. I aquest, l'esperit, és el de la bulla, el ritme, la música i la transgressió.

Un caramull de comparses i carrosses desfilaren pels carrers de Capdepera, omplint-los de color. Imaginació no en falta mai i enguany no ha estat una excepció, amb disfresses molt aconseguides. L'alegria en va ser el denominador comú.

Com sempre, hi trobàrem a faltar una mica més d'esperit crític amb la realitat que ens toca viure i amb alguns dels personatges que ocupen les portades dels diaris, però ja ha quedat molt clar que, a ca nostra, la rua és una altra cosa. És la festa per la festa, i ja ens està bé. 

I ja posats a trobar ossos en el lleu, un any més ens demanam per què aquesta explosió de festa que és la rua no es pot celebrar en una hora menys intempestiva. A mitjan capvespre, per exemple, com fan gairebé pertot.