Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 3143

 Enguany hi ha hagut una gran captació d'arena als canyissos de Cala Agulla. Ara s'escampa per la platja.









   Des de fa un bon grapat d’anys, i durant els mesos d’hivern,  es col·loquen canyissos a les dunes de Cala Agulla, que actuen com a captadors d’arena. Aquest any han resultat especialment efectius, ja que han retingut una bona quantitat de sediments. Ara, aquest dies, s’ha passat a escampar l’arena recollida per diverses zones de la platja, com s’ha fet en anys passats.



   Mentrestant, a la redacció de Cap Vermell ha arribat una agra queixa per com es duu a terme aquest procés i pel fet que sigui l’empresa concessionària de les platges l’encarregada de realitzar l’operació. El nostre comunicant comenta, a la seva nota, que aquesta operació beneficia a qui la fa. Visitant la platja, es pot observar com, efectivament, hi ha molta arena acumulada i com s'estan “buidant” les àrees de canyís. 

 

   Posats en contacte amb el regidor de Medi Ambient, Albert Llull, ens ha comunicat que, certament, s'està escampant l’arena acumulada, abocant-la a les zones on fa més falta. Llull ens ha informat que a la passada  visita dels responsables de la Demarcació de Costes, encapaçalada encara per Celestí Alomar, es va plantejar què fer amb l’arena acumulada. Les solucions eren augmentar l’alçada dels canyissos o buidar-los, ja que es trobaven al límit de la seva capacitat i, una vegada “plens”, ja no realitzaven la funció per la qual s’havien posat, és a dir captar arena.



   D'aquesta manera, la Demarcació de Costes, mitjançant els seus tècnics, suggerí la necessitat d’escampar l’arena acumulada i això és el que s’està fent.
   La feina es duu a terme al dematí, de 8 a 11 hors, ben prest, per evitar molèsties als usuaris, tot supervisat pel coordinador de platges..