Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2692

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i ”La Caixa” han executat tres projectes de conservació ambiental al Parc Natural de Llevant

24 persones en risc d’exclusió social han participat en la recuperació paisatgística del Parc



La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori i l’Obra Social ”la Caixa” han executat tres projectes de recuperació paisatgística, agrícola i natural a diverses zones del Parc Natural de la Península de Llevant, en els quals han treballat brigades de persones amb risc d’exclusió social. Aquests tres projectes han suposat una inversió de 150.000 euros de l’entitat financera.

L’objectiu d’aquestes iniciatives és evitar la desaparició dels hàbitats característics del Parc, contribuint d’aquesta manera a la conservació de la biodiversitat i del patrimoni cultural i paisatgístic de la zona. Es tracta de la restauració de la vall des Verger, la recuperació del paisatge agrícola d’Albarca i el condicionament del torrent des Matzoc.



Vint-i-quatre persones, de la Fundació es Garrover, la Fundació Deixalles i el Centre Especial d’Ocupació s’Estel de Llevant, han treballat en la recuperació i la conservació d’elements patrimonials; la repoblació forestal amb pins, ullastres i alzines; la sembra i plantació d’arbres fruiters, i el condicionament del torrent des Matzoc, entre d’altres actuacions.

Aquesta iniciativa, que forma part del conveni de col•laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears i l’Obra Social ”la Caixa”, respon a dos objectius principals: d’una banda, millorar i preservar els espais naturals de les Illes, i de l’altra, promoure la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.