Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2303

El Parc natural celebra el 10è aniversari amb diferents actes festius







El Parc Natural de la Península de Llevant va encetar dissabte capvespre els actes de commemoració del 10è aniversari de la seva declaració amb la inauguració de l’exposició de les fotografies guanyadores de la II Marató de Fotografia, que es va celebrar el mes d’octubre, amb la participació de 78 fotògrafs. La directora general de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, Neus Lliteras, va assistir a l’acte, acompanyada del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Artà, Guillem Caldentey, amb qui va fer entrega dels guardons als fotògrafs premiats. En total, es van lliurar deu premis de sis categories diferents:

PREMI PAISATGE
Primer premi: Iker Larburu Maldonado
Accèssit: Gabriel Rubert Rado

PREMI L’HOME I EL PARC
Primer premi: José Luis Barrera Navarro
Accèssit: Gregorio Álvarez García

PREMI MACRO
Primer premi: Néstor Carda Aroca
Accèssit: Pascual Bosch Rosselló

PREMI NIT
Primer premi: Iker Larburu Maldonado
Accèssit: Néstor Carda Aroca

PREMI JOVE: Xavi Aramburu-Zabala Riera

PREMI A LA MILLOR COL•LECCIÓ: Pere Lliteras Fons

El lliurament de premis va comptar amb el patrocini i suport de l’Ajuntament d’Artà, de Foto Ruano, dels restaurants Sa Tafona de Son Fang i Sa Grípia i de la cafeteria Sant Salvador. L’exposició de les fotos seleccionades es podrà veure a la sala d’exposicions de na Batlessa, a Artà, el proper cap de setmana, 12 i 13 de novembre, de 16 h a 19 h.



Per una altra banda, diumenge dia 6 va tenir lloc una jornada festiva que es va haver de celebrar a l’interior del poliesportiu municipal a causa del mal temps. Allà, els mes menuts varen poder gaudir dels tallers i jocs realitzats pel personal del Parc i d’altres activitats organitzades per la Reserva Marina de Cala Rajada, el GOB, la Fundació Deixalles, la Fundació Es Garrover i el Viver Forestal de Menut. Una vegada acabats els tallers i jocs, els nins i nines varen donar els molts d’anys al Parc cantant i replegant caramels. L’equip del Parc vol expressar el seu agraïment a les organitzacions i entitats col•laboradores, així com a totes famílies que, amb la seva participació, feren possible la festa.

Els actes de commemoració del 10è aniversari acabaran dissabte 12 amb una jornada de portes obertes, en la qual s’oferiran, de manera gratuïta, tres itineraris guiats. Es tracta d’un recorregut de cinc hores fins a la possessió d’Albarca; un altre de tres hores fins al Puig Figuer, que passarà per la vall des Verger, i un darrer que farà una volta d’unes dues hores pels Establits de s’Alqueria Vella. Aquestes propostes s’adrecen al públic en general i són gratuïtes, però cal haver-s’hi inscrit prèviament al telèfon 971 83 68 28. Tots els recorreguts partiran a les 10 hores des de l’aparcament de s’Alqueria Vella.