Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2253



Oceana, contra l'augment de la flota
d'arrossegament en el port de Cala Rajada

  Publicàvem, aquests dies, un vídeo (TVM) que recollia el malestar de la Confraria de Pescadors de Cala Rajada, davant l'autorització d'ampliació de la flota d'arrossegament. Ara hi afegim la còpia de l'escrit que ens ha remès Oceana (la major organització internacional centrada exclusivament en la conservació dels oceans, la protecció dels ecosistemes marins i les espècies marines), adreçada al conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori.

Gabriel Company
Conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori
C/ Eusebi Estada, 145
07009 Palma de Mallorca


Estimat Sr. Conseller:

Oceana ha sabut que el vaixell d’arrossegament “Myri” (CRF ESP00023902) ha estat autoritzat a canviar el seu port base de Palma a Cala Rajada, a pesaqr que existeix un informe negatiu d’aquesta darrera confraria de pescadors.

El Canal de Menorca conté una zona d’àmplia plataforma amb fons de maërl i coral·ligen, protegits pel Reglament 1967/2006 de 21 de desembre de 2006, relatiu a les mesures de gestió per a l’explotació sostenible dels recursos pesquers en el mar Mediterrani. A més, la importància ecològica dels seus ecosistemes com a part de la biodiversitat marina de les aigües espanyoles i el seu paper regenerador de recursos pesquers, varen fer que es designàs àrea prioritària i part del projecte Life Plus Indemares, que conclourà amb la declaració d’aquesta zona com a Àrea Marina Protegida i part de la Red Natura 2000, una vegada concloguin els treballs d’investigació que l’Institut Espanyol d’Oceanografia i el CSIC estan desenvolupant a la zona.

Oceana, per tant, considera un error incrementar la presència d’arrossegament en aquesta zona, ja que obre una porta a la il·legalitat per la gran extensió de fons tancats a l’arrossegament i té, a més, una propera caducitat, ja que es preveu limitar l’arrossegament amb la declaració de la nova àrea marina protegida, sumant-se a aquests fets l’opinió que ja ha emès la confraria de pescadors.

 

Atentament,

 

Xavier Pastor

Director Executiu, Oceana-Europa