Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 1987
Resum climatològic del mes d'abril


   En aquest mes d’abril, ja ha quedat instal•lada la sequera pròpia de la mediterrània, la desaparició  de les pluges  durant aquest mes be ho demostra.
   Quatre han estat els dies en que banyaren el nostre sòl, tots ells d’escassa  intensitat, com podeu veure al resumen presentat. Durant els primers 20 dies del mes, únicament tenim comptabilitzat un dia amb una quantitat inapreciable, per la resta del mes obtenir els 10,9  l. m2. que  va ésser la total del mes.


    Els vent majoritàriament va  bufar de la Tramuntana  i Gregal, d’aquest vent vengué el dia de més pluja del mes, era el dia 21, amb 8,2  l. m2.
Altres meteors observats fou la tempestat elèctrica durant la nit del dia 10.
   Analitzant les temperatures i en relació a les màximes aquestes es desenvoluparen  dins uns marges estrets entre els 17 i el 20 graus, pràcticament, en que la mínima correspon en 16,8 graus el dia 17 i la màxima en 20,5 graus el dia 27.
    Les mínimes tingueren una oscil•lació una mica més accentuada, ja que baixaren als 12,3 del dia 6 en que representa la més baixa del mes, i la més alta de les mínimes el dia 29 en que s’enfilà als 17,6 graus.
 



   La humitat que patirem es va  anant canviant des de el 65 % del dia 7 fins  als dies de la pluja que arribà  als 94 %, el vent era de Gregal.
   La pressió atmosfèrica es va situà als voltants de 783 un poc més amunt un poc més avall en molts de dies. La mínima el dia 21 en 771 i la màxima correspon als dies 5 i 6 de en 787.
Dins aquest mes d’abril el Sol va avençar la seva sortida 43 minuts, i a la seva posta l’endarrerí 70 minuts, representa més llum i menys despesa    elèctrica, ara que està tant cara.