Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 1909
7 persones amb risc d’exclusió participen en la recuperació agrícola del Parc natural de Llevant



   La Fundació Deixalles ha duit a terme durant els darrers tres mesos un projecte de recuperació d’una antiga zona agrícola del Parc natural de la península de Llevant, coneguda com la Colgada de ses Perdius, d’unes 2 hectàrees de superfície i situada a la finca pública de s’Alqueria Vella, a prop del Campament dels Soldats. El projecte, amb un valor total de 9.525 euros, ha estat finançat integrament per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i formava part del Programa anual de 2010 del Parc natural. 



   Els treballs han consistit en restaurar els marges de pedra seca, netejar de vegetació la zona i sembrar arbres característics dels ambients agrícoles mediterranis. En total, s’han sembrat un centenar de garrovers i ullastres, procedents del viver forestal de Menut, els quals d’aquí a uns anys ja podran ser empeltats per tal que fruitin. A més a més, també s’ha condicionat la caseta de roter de ca na Paies perquè pugui ser visitada pels senderistes i alhora evitar el seu deteriorament progressiu. Aquesta petita construcció tradicional es troba envoltada de marjades, té un cisternó interior i una era, i servirà de lloc d’aturada o descans per als excursionistes que fan l’itinerari del camí dels Presos, un dels més transitats del Parc.
   Amb aquest projecte s’han aconseguit crear nous llocs de feina per a persones amb risc d’exclusió social al mateix temps que es realitzava un treball de recuperació agrícola i patrimonial al Parc, lligant així objectius socials i ambientals.



   En les feines han participat fins a 7 usuaris del procés d’inserció sociolaboral de la Fundació Deixalles de la delegació de Llevant (Capdepera), coordinats per un monitor o capatàs.