Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2439

Celebració del 9è aniversari PN peninsula de Llevant a Artà








  El passat cap de setmana, 6 i 7 de novembre, el parc natural de la península de Llevant va celebrar el 9è aniversari de la seva declaració. Dissabte va tenir lloc l’acte d’entrega de premis i inauguració de l’exposició de la I Marató de fotografia del Parc natural. L’exposició, que està instal·lada a la sala d’exposicions de Na Batlessa, es podrà visitar durant el cap de setmana  13 i 14 els matins de 10 a 13 h i diumenge també de 17.30 a 19.30 h.
La marató va comptar amb la participació de 78 fotògrafs de totes les edats, que varen retratar el parc durant 24 hores. Prèviament la meitat dels participants van assistir a un taller de fotografia de paisatge impartit per Miquel Àngel Dora i Marcos Molina. Volem donar les gràcies a tots els qui han fet possible aquest concurs: l’Ajuntament d’Artà, Foto Ruano, el consorci Aubarca-es Verger i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i l’enhorabona a tots els participants, especialment, als guanyadors.

En categoria ‘rèflex’ els premiats van ser:

  1r  premi   Accèssit
Millor col•lecció Gabriel Rubert Radó (Palma)  
Premi ‘Paisatge’  José Luís Barrera Navarro (Capdepera) Gabriel Rubert Radó (Palma)
Premi ‘Detalls’  Salvador Brunet de Arriba (Porto Cristo) Xisca Moll Vives (Felanitx)
Premi ‘Nit’  Pedro LLiteras Fons (Manacor)  Eulalio Berrocal Regueira (Palma)
Premi ‘L’home i el parc’ José Luís Barrera Navarro (Capdepera)  Miquel Pastor Tous (Artà)

En categoria ‘compacta’ els guanyadors varen ser
 1r premi
Millor col•lecció – Premi especial Vila d’Artà Margalida Gelabert (Artà)
Premi ‘Muntanyes d’Artà’ José Francisco Sanromán Barrio (Cala Millor)
Premi ‘Jove’ Miquel Jaume Zuzama (Artà)



   El diumenge  dia 7 vàrem celebrar l’aniversari del parc amb els més petits a l’amfiteatre de Na Batlessa. La diada va començar a les 11 i acabà a les 14.00 h.
   Varen participar més de 200 nins i nines que van gaudir dels tallers i jocs realitzats pel personal del Parc i d’altres activitats organitzades per la Reserva Marina de Cala Ratjada,  el GOB, Mallorca Recicla i el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. A la festa, també hi va tenir cabuda el públic adult amb l’exposició de fotografia de la marató i els estands de la Fundació Deixalles i del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE). Una vegada acabats els tallers i jocs, els nins i nines varen donar els molts d’anys al parc cantant i replegant caramels.
   L’equip del Parc vol expressar el seu agraïment a les organitzacions i entitats col•laboradores, així com a totes famílies que, amb la seva participació, feren possible una festa tan lluïda.
  Us oferim unes imatges dels tallers :


Taller de mòbils


Estand de la Fundació Deixalles


Taller de decoració de caixes niu


Conèixer les aus


Boti-boti de reciclatge- Consell de Mallorca