Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 1926

Comentari metereològic del mes de Gener 2010, a Capdepera  







     Hem tornat tenir un mes, en molts dies de pluja, però aquesta, ha anat caient d’una manera molt equilibrada, i així la terra  ha pogut anant absorbint, el màxim de les precipitacions. 

     No ha estat igual, a altres llocs peninsulars, com per exemple Andalusia, on els aiguats han ocasionat vertaders desastres. Podem dir sense por d’equivocar-nos que hem tingut molta de sort en aquest sentit.       
    El total de dies de pluja, han estat 17, poc més de la meitat del dies del mes. Aquestes tingueren molta presència, entre els dies 3 i el dia 17, en que podem dir, que cada dia varem tenir la seva visita, excepte el 15, per desprès venir un  lapsus, una petita pluja el 24, i la més forta del mes en 19 l. m2. al final del gener.
    La pluja total d’aquest mes arriba al 53,7  l.m2.
   De neu i calabruix, no enregistrarem pel nostre municipi, però si un dia de llamps i trons, al darrer dia del mes durant la nit.



    Els vents bufaren de tots els indrets, molts de llebeig i de la tramuntana, d’aquí vingué la pluja mes quantiosa del mes, el dia 31, com dèiem. El dia 12 a la nit desprès de la pluja va tenir presència un vent fort de Mestral.
   L’humitat, sempre tan elevada, per la proximitat de la mar, es va moure entre la mínima del dia 1 en 44 % i la màxima els dies 13 i 14 en 94 %.
   Les temperatures normals, dins un mes que pertany al hivern, la més  baixa, el dia 9 en 6,3 graus i la més alta el dia 14 en 16,9 graus. En quant a la pressió atmosfèrica que tinguérem es va moure entre els 761% del dia 7 fins els 786 % del dia 17.