Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2270

    El passat 6 de març tingué lloc a l’oficina del parc natural de la península de Llevant una xerrada destinada als pagesos i ramaders de la comarca baix el nom de “Alternatives de comercialització del mè: l’experiència de la Cooperativa Pagesa de Pollença”.

Image

   Dinou persones interessades en aquest tema acudiren a la xerrada, que consistí en una explicació de l’experiència de la Cooperativa Pagesa de Pollença, una agrupació d’una dotzena de ramaders que produeixen carn ovina de qualitat i la comercialitzen a través de diversos restaurants i comerços especialitzats.
   L’experiència d’aquesta agrupació és qualificada per ells com a molt positiva, ja que les dades de vendes han augmentat progressivament des de que l’any 2001 decidiren engegar aquest projecte. La major part d’aquests ramaders són de Pollença i la seva comarca, mantenen una estricta organització per tal de tenir producte durant tot l’any i classifiquen el seu producte segons el tamany i pes dels animals, que són preparats per a la seva comercialització a l’escorxador de Manacor i distribuïts als diferents clients pels mateixos productors.
    El parc natural de la península de Llevant es mostrà força satisfet  per la resposta que ha tingut aquesta iniciativa, que ha comptat amb la col•laboració de la cooperativa de Sant Salvador d’Artà, entre els pagesos de la zona.

Artà, 10 de març de 2008