Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2010

Des del departament s’estan duent a terme actuacions per protegir les zones naturals del municipi.

 

 

 

ES DURÀN A TERME DIFERENTS ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ, DURANT EL MES DE MARÇ, PER A TOTS ELS SECTOR DE LA POBLACIÓ.

    Amb motiu del dia mundial forestal que es celebra dia 21 de març, l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament de Capdepera, conjuntament amb la Conselleria de Medi ambient, durà a terme nombroses activitat per commemorar la importància dels postres boscs entre les activitats a celebrar destaquen: 

El II Concurs de Cartells sobre “El bosc”.

   Al concurs i haurà dues categories:

   A la 1ª categoria participaran els cursos de 5è i 6è d’EGB i hauran de presentar un dibuix amb el tema: Estima el bosc. Ajuda’ns a evitar els incendis. En aquest concurs participaran també els col·legis dels municipis d’Artà i Son Servera. El cartell guanyador es publicarà.

  A la 2ª categoria participaran els alumnes de 1r d’ESO de l’IES de Capdepera. El tema del que ha de tractar el cartell es sobre el bosc, la seva importància, l’explotació que sofreixen… A aquesta categoria hi haurà tres finalistes que tindran un premi. Durant la setmana del 17 al 23 de març es realitzarà una exposició al teatre de Capdepera on estaran tots els dibuixos dedicats als Boscs. Taller per als Joves sobre Identificació de les plantes de les Illes. El taller Qui es qui? es realitzarà dia 31 a les 16:30 hores al Centre Jove de Capdepera. 

 

   Muntatge de casetes informatives als mercats de Capdepera i Cala Rajada els dies 19 i 22 respectivament. On es repartirà informació sobre la prevenció dels incendis, les àrees naturals protegides i es repartirà planter de diferents tipus de plantes autòctones i aromàtiques.

 

 Image 

 

   A part d’aquestes activitats divulgatives la regidora de medi ambient, Maria Orts, ens comunica que des de el departament s’han dut a terme tancaments dels accessos rodats als ANEIS per evitar el transit de quads i motos de cros. Aquests tancaments s’han fet a la zona ANEI de Cala Mesquida i es duran a terme a Cala Agulla i Sa Mesquida.

   A part d’aquests tancaments, els celadors de medi ambient realitzaran torns de guàrdia sorpresa els capvespres i caps de setmana per poder trobar i sancionar als vehicles motoritzats que circulen per aquestes àrees naturals.  

   

 La regidora comenta que, aquestes actuacions pot ser, no siguin molt populars però son les úniques mesures possibles si volem evitar la degradació d’aquestes zones naturals.