Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2087

Divendres 29 tengué lloc a Cala Agulla una inusual roda de premsa sobre l'arena per part de Maria Orts, regidora de Media Ambient de l'Ajuntament de Capdepera i Celestí Alomar, com a Delegat de Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient.

Image

A partir del mes de març, i abans que comenci l'estiu, Costes dura a terme:

- La recolocació d’arena captada pels captadors a les zones més despoblades d'arena.

- Es fara una petita extracció d’arena de la part de la badia més adient per tal de tapar el roquisar més pronunciat de  la part de l’entrada de la platja i així evitar perills i ampliar la zona d’estada de la platja.

 

-  A la part final de la platja ja s'han col·locat unes pasarel·les per tal de que els visitants puguin travesar les roques sense perill.

 

 

 

Per part de l’ajuntament es prendran mesures més a llarg termini per fer una gestió de la platja més sostenible posant mesures de conservació adients. 

 

Fer una gestió mes sostenible de la platja i dels habitats que l’envolten i que formen part de la xarxa natura 2000.

 

 

Per això s’està redactant un estudi de les repercusions ambientals que tenen les activitats econòmiques i d’oci que es duen a terme en aquesta zona, onl’ajuntament proposarà una sèrie de mesures correctores a dur a terme a partir d’aquest estiu i que ha d’aprovar la DG de Biodiversitat.  

 

A part d’aquesta gestió i aquestes mesures per tal de garatir la conservació d’aquesta zona, l’ajuntament instal·larà uns rentapeus i una pasarel·la la sortida de la platja per evitar la pèdua massiva d’arena. 

 

Conjuntament amb la DG d’emergècies es dotarà la platja de Cala Agullla de dues torres de fusta noves i un mòdul de salvament nou de fusta totalment equipat.

 

 

 

Image

 

 

 

 La regidora també ens informà  que el Departament de Medi Ambient i costes duen a terme actuacions a altres platges (Son Moll, Cala Roja, Na ferradura i Canyamel)  que milloraran l’aspecte i els serveis d’aquestes zones  durant aquest any.

I ja s’estan projectant les actuacions de l’any que ve. Sentirem a parlar de regeneració de la flora, mantenir part del canyissar tot l'any, nova gestió de la posidònia, la neteja fora màquines,...Un salt qualitatiu fins ara mai ni tan sols plantejat.

El projecte de xarxa natura 2000, del qual en parlarem més detigudament, serà una eina definitiva de protecció de les nostres platges i un segell de qualitat de Capdepera abans que finalitzi la legislatura.