Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2456

L’autorització per al busseig a reserves marines ja es pot tramitar telemàticament





La reserva del Llevant n'és afectada 










foto d'arxiu


    L’autorització per al busseig a reserves marines ja es pot tramitar telemàticament La Direcció General de Medi Rural i Marí de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori ha posat en funcionament l’aplicació per tramitar telemàticament la sol·licitud d’autorització per practicar el busseig  esportiu i col·lectiu a les reserves marines de la Badia de Palma, del Nord de Menorca, dels Freus d’Eivissa i Formentera, del Migjorn de Mallorca, de l’illa del Toro, de les illes Malgrats i de la part autonòmica del Llevant de Mallorca. Aquesta eina, que ja està disponible a  <http://permis-reserves.caib.es>, permet agilitzar el procediment, reduir el temps de tramitació i estalviar recursos.
   En primer lloc, a partir d’ara les autoritzacions ja no s’enviaran per correu postal sinó que se sol·licitaran per Internet i s’obtindran en format electrònic a l’instant, un cop completades les dades necessàries. En alguns casos, es demanaran també les dades de l’assegurança mèdica. D’aquesta manera, la Direcció General de Medi Rural i Marí podrà atendre més ràpidament totes les sol·licituds, que es calcula que són al voltant de les mil anuals. Com a novetat, l’autorització que rebrà l’interessat contindrà una marca digital que l’acreditarà i podrà ser verificada per les autoritats.
    Des de la creació de les primeres reserves marines a les Illes Balears el 1999, la direcció general  competent en matèria pesquera ha autoritzat totes les sol·licituds de busseig a l’interior de les reserves, d’acord amb la seva normativa de creació o de regulació d’activitats. Les autoritzacions tenen  diferent  durada depenent de la reserva, de manera que poden ser vàlides tant durant una setmana com fins al 31 de desembre de l’any en curs.
   Amb aquesta nova aplicació,  que està disponible en català, castellà i anglès,l’Administració podrà conèixer millor l’ús públic de les reserves, cosa que en un futur li permetrà actuar millor  per protegir-les. A banda de l’estalvi de temps, la nova aplicació també suposa per a l’Administració una optimització dels recursos, que es calcula que produeixin un estalvi de 14.000 euros anuals.