Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 883







Empoderar-se: aconseguir un mateix la força o els mitjans necessaris per a enfortir el propi potencial a qualsevol nivell.


Sembla que l'obra de pauma torna a estar de moda. Després d'anys de sobreviure així com ha pogut, amb poques, però molt bones, mestres artesanes, sembla que "fer llata" està de moda.

Molt hi te a veure l'associació Art de la pauma i la feina feta des del monitoratge del Parc de Llevant. Sense oblidar a "les Maries", en Tino o les "Madones de la llata".

El cert és que la generació jove d'artesanes llatadores no sols fa cursos a Capdepera sinó que també són requerits per ensenyar-ne a altres municipis.

Una d'elles és na Yolanda Izquierdo. I un dels cursos que més èxit ha tengut és el dels homus que han volgut aprendre a fer llata.

Tots són ja granadets, però amb la il·lusió del primer dia d'escola. El que importa és l'actitud de voler saber fer allò que la majoria ha vist tota la vida a ca seva i, perquè no tocava o perquè no era feina d'homus, perderen l'oportunitat de treballar la pauma.



El grup augmenta sessió a sessió. Ja n'hi ha (els jubilats o els que fan deures a casa) que ja han acabat ventadors, senalletes i bosses. A més, diuen que s'ho pasen d'allò més bé. Que hi ha tantes rialles com puntades o braces.


Aquí els teniu treballant. Diuen que, adesiara, també canten. Una monada. 



De fet, l'omnipresent Manel Ferrera, els convocà per a un reportatge d'IB3. Reportatge on es convocaren tots els cursos de na Yolanda i del que ja vos informarem en sortir. 



Com diu l'adagi: "no hi ha temps que no torn"....mai no és tard, i si és així, molt millor. 

Força en l'embranzida!!!