Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 1681

Una diada per recordar: Exquisida paella, unes postres superiors, excel·lent amenització de Yannik, bona organització, un super-bar, l'excelsa paradeta de llibres, sortejos per a un mural de Gustavo i la millor companyia.

Gràcies!!!



La satisfacció és gran. I és que tot va anar rodat. Nosaltres cansats i agraïts. Admirats de l'excel·lent logística dels Ricemens i de l'APIMA de s'Alzinar. Agraïts amb la infraestructura aportada per l'Ajuntament i la Brigada municipal. Agraïts a Toni Navarro, Yannik i Gustavo per posar la cirereta al pastís d'aquestes celebracions amb les seves aportacions. Agraïts, també, de compartir taula amb més de cinc-cents comensals i agraïts de rebre les gràcies per la diada convocada. 



Sobretot, agraïts per comptar amb uns lectors tan fidels al llarg de tants d'anys. I, a continuació, vos explicarem amb imatges, el que fou tota la diada. 



Però si anam a pams, la diada començà amb la comanda de tot el material que havia d'estar a punt per donar el sus a la jornada abans de les nou del matí per tal de preparar el terreny i començar a fer ferina. Foren seixanta-cinc quilos d'arròs, trenta de sípia i 15 quilos de pop. Les menuderies: dos quilos d'alls, quatre de julivert, sis de tomàtiga, vuit de cebes, quatre congres i 15 quilos de gerret pel brou i deu quilos d'allioli.



Foc, brou, sípia neta, tallades petites....



Paella al foc i a sofregir el gènere.



Tirar l'arròs, el brou,...i cap a sa Gravera.



Mentres, a sa Gravera, feina de situar cinquanta taules i cinc-centes cadires cercant les ombres. Muntar la barra del bar. Proves de so...tot a punt


I que la paradeta del libres de Cap Vermell que no falti. El fons editorial més important creat per una associació a les Illes. Són més de quaranta llibres editats, cinc discs, amen dels anuaris.



I els lectors van arribant.



Yanik a l'escenari els ofereix un extens i variat repertori.



La salutació del president, Josep Terrassa, fou el "sus", mentres esperavem l'arribada de la paella.



I tornam a la paella. Les dues en punt. Arriba. Una flaire espectacular. Coberta amb un espectacular picadillo d'all i julivert. I comencen a recollir tiquets i servir.



Una dinàmica resolta ràpidament pel bon ofici dels ricemens.



Tot i que en algun moment es passà pena que no bastàs. Tot anà bé i qui en volgué més pogué refegir.


Els comensals assaborien l'arròs abans d'arribar a taula.



Tot i ser la primera vegada que es feia un arròs negre per a tanta gent i els cuiners passaven pena per no tenir referències la paella fou boníiiiiiiiiiiiisssima!!!!






I ara, anem taula per taula, demanant disculpes a qui no surti a les fotos.











I arriben les postres. El sabaió gelat que ens oferí Toni Navarro fou un gran encert. Se'ns acaben els qualificatius. Servit en un tassò fou en contrapunt lleuger a la paella i ens deixà amb la dolça sensació de quedar pler però sense embafar.


Els lectors i amics contents i panxa plena continuaren una bona estona fent sobretaula i aprofitant per parlar amb un i altra. Fent el cafè. El servei de bar de l'APIMA de s'Alzinar, com hem dit, insuperable!











































A la paella també assisití Pilar Arnau, com a representació i membre de la directiva de l'Obra Cultural Balear, qui mostra la seva satisfacció per compartir la diada amb nosaltres i comprovar la bona salut i la dinàmica dels pobles.



Acabàrem amb el sorteig de les serigrafies de Gustavo i així arredonir la festa amb l'inici d'un projecte nou de l'artista a s'Alzinar. Es replegaren poc més de 1000€ que serviran per a fer la primera figura. 













No ens cansarem de donar les gràcies. A tots els qui heu col·laborat perquè tot anàs rodat i a tots els qui ens seguiu dia a dia i feis de Cap Vermell una eina útil per al municipi. Gràcies!