Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2493
El Castell de Capdepera serà un dels escenaris del programa

Aquesta setmana, a Això és Mel, volem conèixer un poc com era  la cuina medieval i sobretot quins eren els tiberis que es podrien haver menjat els Reis de Mallorca. Seguirem un dels llibres més antics que s’han escrit mai de cuina: el Sent Soví.

Aquest manuscrit medieval ens servirà per cuinar dos plats molt significatius de l’època: un pollastre al moixeric i un rap amb baborada. 

Al Castell de Bellver tastarem el vi especiat que es coneixia com hipocràs i sentirem la música medieval que toca el grup Polissonia. En Toni anirà a veure uns falconers per saber com es caçava amb falcons i alçarà una espasa per lluitar i conversar amb un expert en combat medieval. La navegació va permetre que el comerç fos una gran font d’ingressos per a les Illes Balears però també va possibilitar els viatges que va fer Ramon Llull per quasi tot el món, llavors conegut perquè va convèncer prohoms, reis i papes de la necessitat de debatre. Aquesta setmana, “Això és Mel” reviu la història i la gastronomia de l’Edat Mitja.

Això és mel semet els dilluns, a les 21.35 hores.