Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2401

Image

                  A mesura que se’ls buiden els temples, les jerarquies eclesiàstiques, de Benet XVI en avall, estan optant per fer el mateix que el conductor que es va ficar a l’autopista en direcció contrària i va telefonar a la policia per a denunciar tots els altres, els pobres boigs que circulaven en sentit equivocat.                                    
    Els bisbes, de manera més o menys explícita, varen demanar el vot per al PP, a compte de la política de família i de la política antiterrorista del govern. Mentrestant, els seus escolanets de la COPE ens alliçonen cada dia des de la trona mediàtica de la Conferència Episcopal. A nivell local, el nostre mossèn, Miquel Mulet, també hi ha volgut aportar el seu modest granet d’arena, i en el full parroquial del passat cap de setmana va reproduir un titular que ha aparegut en distints mitjans de comunicació en què es fa referència a unes manifestacions del ministre Bernat Soria. El full parroquial diu que el ministre promet “alcohol de calidad y preservativos”, però tots els titulars que hem vist, i concretament el dels diari "ABC", que és el que reprodueix el full parroquial, diu que allò que es promet són “condones”. Li ha semblat escessiva, aquest substantiu, a mossèn Mulet?                   
    El nostre prevere, evidentment preocupat per la salut moral i física de les seves ovelles, s’ha fet seu aquell titular, sense matisos, donant-lo senzillament per bo, sense encomanar-se ni a Déu ni a Santa Maria (cosa estranya, aquesta, tractant-se de gent d’església). Ni un comentari, ni una explicació. Simplicitat o ximpleria? Creim que ni una cosa ni l’altra, i sí el que ja hem dit: un granet d’arena, una modesta contribució a la campanya electoral, una benintencionada col·laboració a la causa. És un home vehement, aquest pastor d’ànimes que ens ha tocat en sort, però apel·lam al sa exercici de la llibertat d’expressió perquè ens pugui continuar oferint mostres, com ja ha fet en distintes ocasions, de la seva distanciada i serena visió del món i la bolla.                                   
    Mentre pels temples hi corren les rates, els jerarques catòlics s’han instal·lat en la convicció que tots circulam en direcció contrària. Tret d’ells, clar.