Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2481


Alumnes de l'IES Capdepera troben restes de musaranya nana a un taller del Museu d'Artà





 

Hem llegit a  “Diaro de Mallorca” un article signat per T Obrador i Biel Capó que parla del descobriment  d’una espècie molt rara a Mallorca. El descobriment ha estat en el Museu Regional d’Artà, de la mà d’un grup d’alumnes de segon d’ESO de l’IES Capdepera que realitzaven un taller de dissecció  d’egagròpiles que pertanyien a una òliba.  En el taller, els alumnes varen descobrir un crani molt petit i les seves mandíbules que van posar en la pista els educadors responsables del taller.

Pel que hem pogut llegir el  doctor  Josep Antoni Alcover, certificà que els restes trobats corresponien a la musaranya nana, el mamífer més petit d’Europa. Se sospitava de l’existència  d’aquesta espècie des dels anys 50 del segle passat, amb una troballa semblant a l’actual, i molt poques vegades ha estat observada.

La musaranya nana mida uns 3 cm, als que hem d’afegir 2 cm de coa. Té hàbits nocturns i s’alimenta de cucs, aranyes i altre petits invertebrats.

A la crònica el Museu d’Artà aprofita per agrair l’atenció mostrada pels joves de l’institut gabelli.  Per ampliar l’informació podeu entrar a www.museuarta.com o clicar per llegir l’article original: http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/11/22/alumnos-capdepera-descubren-musarana-enana-museo-arta/809685.html