Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2401

El sou dels polítics és un tema recurrent que s’ha posat de moda d’ençà  de la crisi econòmica. El sou dels polítics ha d’esser digne i suficient en una democràcia, d’altra manera estaríem conculcant  la igualtat d’oportunitats i caminant cap a la plutocràcia.

 









El sou dels servidors públics és una qüestió sensible per a la població i sempre hi ha polítics disposats a fer demagògia al respecte, esperant aconseguir rèdits electorals. Evidentment, cadascú té la seva pròpia idea del que és un sou digne i suficient; però treure a rotllo el tema per criticar la labor dels companys, sense més consideracions, és, indirectament, una crítica populista a la democràcia. No hi ha dubte que, i ara més que mai, s’han d’establir unes regles i uns barems per a calcular els salaris dels polítics; però lluny de batalletes partidistes en las quals els membres de l’oposició, per definició, consideren que els governants ho fan malament i no es mereixen el que cobren i quan passen al govern, automàticament, s'apugen el sou. Mai s'ha de posar en perill el principi fonamental de la igualtat d’oportunitats.

Cap Vermell ha demanat als seus lectors si els regidors que conformen l’equip de govern es guanyen el sou. El no ha estat la resposta majoritària per a més de quatre quintes parts. Potser ens hàgim equivocat en la manera de redactar la pregunta, potser hagués estat més correcte demanar sobre si els semblava suficient/insuficient el sou i a través de quins mecanismes s’hauria de calcular.

No sabem si les respostes dels lectors han obeït més a la raó o a la passió, en qualsevol cas volem deixar clar que en democràcia tot pot passar pel sedàs de l’escrutini públic, però des de  postures serioses i argumentades. Prou desprestigiada està la democràcia com per haver d’acompanyar els polítics populistes en les seves desqualificacions. Els mals de la democràcia es curen amb més democràcia.

Creus que els polítics de l'equip de govern es guanyen el sou?
No
235
80.2%
Si
55
18.8%
No tenc una opinió formada al respecte
3
1%



Nombre de votants :  293
Primer vot :  divendres, 21 de setembre de 2012 18:06
Darrer vot :  divendres, 5 d'octubre de 2012 16:1