Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 3461
El tema de l'estiu són els renous, les brutors i les gateres dels adolescents alemanys que vénen a Cala Rajada.
A s'Arenal de Palma ja hi ha hagut el que s'anomena batalla campal. Haurem d'esperar que això passi a Cala Rajada?
Idò això és el que ve! Undia o l'altre!


A Capdepera la Plataforma Afectats pel renou i l'incivisme fa molt bona feina i ha possat damunt la taula temes que molts preferien no mirar.

Algunes curiositats d'aquesta Plataforma molt aviat convertida en Associació:

1. El seu president és un militant del PSOE, amb carnet però amb prou independència.
2. Essent un fòrum de 700 persones, encara tot just acaben d'aconseguir 200 signatures per demanar a l'Ajuntament que faci complir la normativa.
3. Que en aquest fòrum hi ha molts xafarders i trolls que sols hi són per estar a l'aguait del que passa.
4. Que tot l'equip de govern hi està enganxat.
5. Que hi ha intervencions si més no curioses, d'algun regidor que amolla expresions com aquestes: "Jo no tenc res en contra de ses republiques bananeres", o com aquesta altra: "...No podem erradicar aquest turisme al 100%. Altres destinacions ho han fet i ara tenen els carrers buits".



El més curiós de tot és el silenci sepulcral del PP en tot aquest afer. No diu ni mu. Molts demanen: No té una opinió formada al respecte? O espera que Palma dicti el que han de dir? Mentrestant, es dedica a explicar el perquè abandonà el Plenari de l'aprovació de convenis.
N'hi ha que diuen que pateix certa esquizofrènia: per una banda, és partidari de l'ordre i d'aplicar la legalitat vigent, però això va en contra del sector empresarial que fa negoci amb aquesta disbauxa. Les fotografies de brutícia les podrà utilitzar en la propera campanya electoral per mostrar la deixadesa de l'equip de govern. Són molts els que pensen que això els passarà factura. Ells, que tan bravegen de ser el partit més votat del municipi i..., ni mu!



Més curiosistats. Molts són els que ens han dit que val un món l'estadística de les denúncies de la policia que publicà "Cap Vermell" ja que deixa al descobert les poques denúncies que fins ara s'han posat. Alguns ens han fet notar que 17 denúnices, al mes de juliol, per consumir alcohol en la via publica surt a una cada dos dies.

Aquesta és pitjor (tercera començant pel final) : Alterar la paz y tranquilidad: 1 al mes!!!
Ho havíeu reparat?



Quant als tiqueters, sí que hi treballen. Per cert, un membre de l'associació en un escrit públic relaciona un regidor de l'oposició amb una empresa de tiqueters.

En definitiva, el mes d'agost té un ambient molt enrarit i això ho pagarà l'ambient de festes. I parlant de festes, el dia del cercavila, diverses persones ens feren arribar comentaris de per què no sortien els gegants si no costen doblers, o si en lloc de gastar-se 10.000€ en festivals gais podrien fer tal o tal altra cosa..., però allò que més ens reiteraren és que el cercavila, sense cap policia, anà com una seda. I és que a certes hores la gent és molt civilitzada.



Pel que fa al pregó de Toni "Bananas" ens han arribat moltes crítiques, alguns el qualifiquen de penós. Tant pel que va dir com per qui el va triar. De cap de les maneres es pot dir: "I si no podem dormir a l'estiu, ja ho farem a l'hivern!" No Toni, no. Cal respectar els turistes, és clar!, i donar bon servei, i ser educats, i oferir-los el millor dels nostres somriures..., però això no no vol dir que poden fer a Cala Rajada tot el que volen!  Coses que ja anirien vius de fer a casa seva.

Estaria bé que analitzàssim el model Lloret, que el regidor de Turisme ha possat damunt la taula diveres vegades. Mirau aquest vídeo:

"Lloret, l'enèsim punt d'inflexió"
és un reportatge que analitza la realitat turística que viu Lloret de Mar, després d'una setmana, l'agost de 2011, en què dues batalles campals entre turistes i policia deixaren 20 detinguts, 22 ferits i nombroses destrosses materials al carrer.
En el reportatge, emès per les televisions locals catalanes adherides a la XTVL, s'analitzen les conseqüències i les causes de l'actual model turístic de Lloret. Una ciutat que fa dècades que parla de canvi de model, i que després de grans batalles campals al carrer entre turistes i policia el 2004 i el 2006, encara no ha sabut situar l'autèntic punt d'inflexió per canviar decididament.



Per acabar, hem de dir-vos que ens han arrbat comentaris que el resort-hotel-urbalització previst a Canyamel de moment no es començarà. Al respecte hi ha dues versions:

1. El xeic àrab o el grup d'inversors no són tan potents com sembla i després d'aconseguir tots els permisos i benediccions ara no tenen liquiditat per envestir la inversió. Alguns hi veuen un cas semblant al del club de futbol del Málaga.

2. El grup d'inversors, vistes les perspectives macroeconòmiques de l'estat espanyol i d'Europa en general, ha decidit que si comencen les obres d'aquí un any o dos els sortirà encara més barat, ja que la mà d'obra haurà davallat i podran pagar sous més baixos. A més, no tenen garanties d'omplir el resort a mig termini.

Tot el que hi ha en aquest article és cert, però no deixen de ser comentaris.