Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 3658


" El que pueda, feliz verano”

Mariano Rajoy 3-08-2012





Els batles del PP es rebel·len contra la reforma local. El govern espanyol fa marxa enrere i posposa al setembre la reforma de la llei de bases que cercava limitar les competències dels ajuntaments inferiors a 20.000 habitants i que els serveis que no puguin finançar passin a ser gestionats per les diputacions provincials, el Consell en el nostre cas.

La mesura que sí que s’ha aprovat és la reducció del 30% dels càrrecs polítics, però, com que era una mesura que anava en un decret de “medidas urgentes”, es farà efectiu l’any 2015. És a dir, a les properes eleccions.

En el nostre cas, si aplicam a 17 el 30% en re3sulta un 5’1, per tant hi podria haver una remota possibilitat que quedàs en 13 regidors (els que hi havia abans), però tot indica que l’Ajuntament quedarà sols en 11 regidors.

L'Estat encara no ha detallat quins criteris aplicarà per a reduir el nombre de regidors. Aquest simulador és un exercici aproximat, no oficial, que aplica la reducció de forma lineal i, a partir del càlcul d'Hondt. El diari ARA ha creat un simulador per a tots els municipis.

Si s’aplicàs ara mateix, seguint la proporció de les darreres eleccions, el nostre consistori quedaria així:

Partit

Vots

Regidors actuals

Regidors (reducció 30%)

P.P.

1088

5

3

P.S.O.E.

914

5

3

U.CAP.

906

4

3

PSM-EN-APIB

487

2

1

EsG

348

1

1

En poques paraules, no hauria de canviar gaire. Si fos de 13, la cosa podria variar. Això sí, 11 basten bé!

Plenari del mes d’agost. Que sapigueu tots que n’hi haurà un d’extraordinari. De moment no s’ha anunciat que en aquest plenari s’aprovi la renúncia de l’equip de govern a la paga extra de Nadal en solidaritat amb els treballadors públics, com ja han fet en altres ajuntaments no molt llunyans.

Continuen els rumors que diuen que en Biel Torres no arribarà a ser batle. El més indicatiu són els silencis amb rialleta de significats membres d’UCAP.

La Federación Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) preveu  una ocupació hotelera d’un 80% a Mallorca, a l’agost. Si passen per aquí veuran que si no es frega l’overbooking, prop s’hi fa. El juliol, dia sí, dia no. Però no ho diran. Per allò de la imatge, ja ens enteneu.

Però la novetat de la setmana ha estat el grup de facebook de la Plataforma d’Afectats pel enou i l'incivisme. Resulta que acordaren demanar hora per anar a parlar amb el batle i els en donaren per dia 3 de setembre. I, és clar, talment ho penjaren al facebook.

Bé, al batle li va faltar temps per a desmentir-ho i dir que no sabia res..., però qui dóna les ordres? Encara continua com si fos un regidoret de segona: jo no en sé res, d’això...em sorpren molt...

I, es clar, la gent li diu:

Rafel, que ets el batle! Que aquestes excuses ja no serveixen!

Idò això és el que va contestar:

" Rafel Fernandez-Mallol Bon dia a t@ts, primer de tot dir-vos que em sorprèn molt que no vos hagin donat cita fins setembre!! Hi ha "afectats" que saben que els he rebut sense cita prèvia a qualsevol hora( William , Pep Fuster entre d'altres). I no, no faig vacances des del 2007 que vaig començar a l'Ajuntament. Per tant, demà mateix miraré de que vos facin un forat a l'agenda perquè crec sí que és un tema cabdal per Cala Rajada. Crec que demà matí és impossible però també hi ha la possibilitat del capvespre. Pensau quan vos va millor i miraré de modificar l'agenda. De totes maneres, vos vull dir que vos he seguit dia a dia al facebook i que no som aliè a la problemàtica que viviu/ vivim dia a dia, nit a nit a Cala Rajada. Hem començat fa dues setmanes a fer reunions amb els sectors implicats però si vos sembla bé d'això em podem parlar a la reunió. La darrera cosa que vull afegir és que som a un poble on tots ens coneixem . Crec que hagués estat molt més fàcil telefonar-me directament a batlia per solucionar el problema de la cita o localitzar-me d'una altra manera ( també hi ha "afectats" que saben com fer-ho) que vessar una sèrie de comentaris que crec que no són justificats. Només demano la possibilitat d'escoltar i ser escoltat. Fins aviat."

La qüestió  és: si ell vigila o fa que algú vigili aquest foro. Ell dirà que ho va veure per casualitat. Nosaltres pensam que li passaren parte (i no un, ni dos).

I lo de les vacances tampoc és cert!

Per cert, des del PSOE, encara que tenen un membre com a administrador, comenten, per a desacreditat aquets grup, que és una moguda del PSM, d’igual manera que a les festes de Font de Sa Cala en Rafel Fernández sempre les ha qualificades de les festes del PSM. És una manera d’entendre la política que nosaltres no compartim, això de desacreditar arguments minimitzant-los per qui les diu. Ara bé, i permeteu-nos la llicència en aquesta secció de xafarderies: Pobre Paolo Zerbato! On l’han ficat!

Per tot això, no és estrany que un sector de gent ja anomena al batle en Napoleó.  Ara bé. Nosaltres trobam que no l’acaben d’encertar.


Pensam que tot això és fruit de la crisi que treu el pitjor de cada un de nosaltres. Per tant, haurem d’aprendre a relativitzar una mica tot el que passa al poble. En aquets casos vos recomanan aquest llibre. Bona lectura estival. Clicau damunt i tendreu més referències

 

 

 

 

 

 

Ara molts s’adonen que el PSOE de Capdepera és sectari... Des d’aquí sols els enllaçarem amb la carta de Marx a Friedrich Bolte,  l’any 1871.

Quant a la la Plataforma d’afectats pel renou i l'incivisme, creim que li faran envant!

De la reunió de més de tres hores sols ha transcendit que a partir de dia 1 d’agost (justament fins ara no havien pogut fer res!) ja poden actuar d’una altra manera perquè ha entrat en vigor la nova normativa i per tant es podran multar els que pixin o facin renou pel carrer.

Bé, esperem que aquestes imatges no es repeteixin, encara que el nostre escepticisme ve de lluny.

Que ningú no s'oblidi de la questió policials. Aquesta setmana ens comentaven que hi ha dies que el vespre sols hi ha 3 efectius. On són els altres?
Qui són els responsables?

En un altra ordre de coses, aquesta setmana “Cap Vermell” s’ha vist enmig d’una signatura dels convenis dels treballadors municipals. Ens convocaren de pressa i corrents, a la una dels mig dia. Un de nosaltres s’hi presentà i,  al cap de 35 minuts, sense donar senyals d’anar per feina, això sí, molt de hi, hi, ha, ha..., el company va partir i encara no ens han dit ni ase ni bèstia. Ni una trista disculpa ni justificació, tot i que hem sentit cosa que s’estaven fent còpies. Per tant, hem demanat, ja que demanant es va a Roma, i ens hem assabentat que el problema que va tenir paralitzat l’Ajuntament més d’una hora era que no sabien llevar del document a imprimir la marca d’aigua que hi havia de fons i que posava PROPOSTA DE CONVENI. Ja ho deia aquell, que entre tots els que hi ha no en farien un de bo!

Una altra cosa, aprofitau bé les festes d’enguany, que les de l’any que ve encara seran més magres. Lo dels cavalls sols ha estat un toc d’atenció. Ara bé, pensam que si els cavallistes s’hi posassin podrien fer una setmana seguida de carreres. Bons són ellls. Però, com en política, també hi ha una altra manera de fer festes, i si no mirau a Sant Llorenç, amb web inclosa.

Per acabar, vos deixarem amb quatre frases sobre la política de l’escriptor i enfant terrible nord-americà Gore Vidal, que ha finat fa pocs dies

- La democràcia representa que t'atorga la sensació de triar entre l'analgèsic X i l'analgèsic Y. Però tots dos són només aspirines.


- Cada quatre anys, la meitat dels ingenus que voten estan il·lusionats perquè es pensen que si podem escollir un home o dona agradable com a president, tot anirà bé. Però no serà així.

- Pel que sembla, una democràcia és un lloc on es duen a terme nombroses eleccions amb un gran cost, sense problemes i amb candidats intercanviables.

- El cinquanta per cent de les persones no van a votar, i el cinquanta per cent no llegeixen els diaris. Espero que sigui el mateix cinquanta per cent.

Un darrer avís: L'aigua de la mar éstà més calenta que de costum. Per poc aire fred que passi podem esperar per final de mes o prinicpi de setembre unes tormentes que obriran nous xeregalls. Al temps!