Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 11091

 

EXCURSIÓ A CALICANT
28 de febrer de 2010


Després de tres intents de realitzar l’excursió de Calicant, a la fi, el diumenge 28 de febrer, les Cranques Reumàtiques la van poder completar.



A les 9 ens reunirem a la Plaça de la Constitució, com és habitual, i ens distribuïrem per a fer cotxades.
Partírem de Capdepera en direcció Sant Llorenç i, en arribar al poble, giràrem cap a la dreta, com si anàssim al camp de futbol de la localitat, pel camí de Calicant, una agradosa carretera de revolts fins a arribar al camí de l'Infern.  La ruta es troba senyalitzada i l’inici de l’excursió és  a, més o manco, 5 quilòmetres de Sant Llorenç.

  

Una vegada arribats a la possessió de Calicant, on deixàrem els cotxes,  ens endinsàrem camada amunt (un camí de carro ben ample) deixant la possessió de Calicant a l’esquerra.



Quan el camí sembla acabar després de passar per cases con “Cal Cus”  o Ca’n Tafal, arribarem vora una casa amb un petit safareig alimentat per una font que només raja a l’hivern, l’indret es diu “Les Piquetes”. Aquí travessam el torrent i per la part esquerra seguim a la seva vorera per una finca de terrossos que, finalment, torna a travessar el torrent ( hi ha fites i  petits bocins de  plàstic a les branques dels arbres per a orientar el camí) i ens aconduí a un camí ple de càrritx. 



Entram a l’anomenada  Coma Calenta, una pujada suau però constant ens durà al coll Paredat de 375 metres. Arribats a aquest punt  la vegetació és  minsa i permet una visió de l’altra vessant de la muntanya amb magnífiques vistes a  la Serra de Tramuntana i les badies d’Alcúdia i Pollença. El coll separa el Puig de Ses Llesques (dreta)  i el Puig  d’en Sard (esquerre).



Arribats al vessant de la muntanya giràrem cap a l’esquerra, per un caminoi fitat, que sembla fet pels animals que pasturen. Superada una paret  rocallosa, (si no se vol grimpar un poc, convé cercar la pujada per la banda esquerra de la paret , cap al llevant –fitada arribam a un punt entre el Puig d’en Sard i Calicant situat a 419 metres.  Anam  per una camada  en direcció sud per a arribar al cim de  Calicant marcat per un punt geodèsic. Només trigam uns pocs minuts.






El cim de Calicant té 473 metres d’altura, i a la vora hi ha una caseta de  telègrafs. Malgrat  el cim no arriba als 500 metres, ens ofereix   una vista de Mallorca al complet com poques vegades hem pogut observar: la badia de la Colònia de Sant Pere, Alcúdia, Pollença i la Serra de Tramuntana al nord; Capdepera, Son Servera i la zona de Porto Cristo a l’est -fins i tot Menorca- i Cura, Colònia de Sant Jordi i Cabrera al Sud.


Des d’aquí, i ja de tornada, ens aturam al segon cim del massís, el nord, de 476 metres. Aquí feim la foto de grup amb Capdepera  i les Serres de Llevant de fons. Un petit vídeo des de dalt de tot. No cal cap altra comentari.






La baixada la feren pel mateix itinerari.



L’excursió se’ns féu curta, donat que no és molt llarga i que s’esdevé per les nostres contrades. Per això, al voltant de les 13.30h ja havíem acabat i alguns tenien la sensació d’haver fet una passejada, per la qual cosa algunes "Cranques" complementaren l’excursió fent una volta circular per Capdepera (plaça Constitució-puig de sa Cova negra-Na Taconera-costa del Cementiri-Capdepera).
 
Cranques reumàtiques