Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2595

 La consellera de Medi Ambient, Catalina Julve,  anuncia la creació d’un consell assessor  de la Ruta de Pedra en Sec





   La consellera de Medi Ambient, Catalina Julve ha anunciat la creació del consell assessor de la Ruta de Pedra en Sec constituït per administracions, propietaris, grups d’excursionistes i altres sectors implicats per tal promoure un espai de participació i debat on es puguin intercanviar opinions per millorar la ruta
   Durant la presentació del llibre “GR 221 Serra de Tramuntana- Ruta de Pedra en Sec” que ha tingut lloc aquest matí al refugi de Muleta i al que han assistit, juntament amb la Consellera, el director insular de Medi Ambient, Guillem Riera, el batle de Sóller, Guillem Bernat i la gerent de Triangle Postals, Imma Planas, Julve ha anunciat la creació del consell assessor que s’emmarca dintre del Pla Especial de la Ruta de Pedra en Sec. El llibre l’ha editat Triangle Postals amb col·laboració amb el Departament de Medi Ambient i presenta un conjunt d’itineraris a peu per la Serra de Tramuntana, amb algunes ascensions opcionals i habituals als cims més destacats, així com també permet conèixer la natura, la cultura, les antigues construccions, la història i la gent.  

Image

   Els autors del llibre són Joan Sastre, Vicenç Sastre, Miquel Rayó i Sebastià Torrens, veterans en el quefer de conèixer i de divulgar la naturalesa i la cultura de las Illes Balears. Els germans Joan i Vicenç Sastre i Miquel Rayó han elaborat els textos, les fotografies són de Sebastià Torrens i els mapes i dibuixos de Vicenç Sastre. El llibre, que ja es pot obtenir a les llibreries i s’ha editat en 5 idiomes: Català, Castellà, Anglès, Alemany i Francès. 

Image

   Finalment, també s’ha presentat la reserva on line dels refugis del Consell de Mallorca, mitjançant el que es pretén, segons ha declarat Julve “agilitzar els tràmits als usuaris dels refugis”. A l’adreça, http://www.conselldemallorca.cat/mediambient/pedra/, a l’apartat dels refugis, es troben totes les passes necessàries per formalitzar la reserva a qualsevol dels refugis del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. La informació es pot trobar en català, castellà, anglès, francès i alemany. Actualment, el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca gestiona els refugis de Can Boi a Deià, Muleta a Sóller, Tossals Verds i Son Amer a Escorca i Es Pont Romà a Pollença. No obstant això, es preveu que en breu s’incorporin els refugis de la Trapa  a Andratx i de sa Coma d’en Vidal a Estellencs.