Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 1461



Dijous, dia 24 de juny, i organitzat pel Servei d'Esport de l'Ajuntament de Capdepera se va dur a terme caminada " a la llum de la Lluna" des de Sa Pedruscada al Far de Capdepera. Un grup heterogeni de devers 40 caminaires van sortir puntualment per a fer el recorregut al llarg del passeig Marítim de Cala Rajada, el passeig i la urbanització de Cala Gat fins el far.



Acompanyats per Protecció Civil, els participants se van separar a l'alçada de la urbanització de Cala Gat, un grup va pujar per la carretera i l'altre va seguir a la vorera de costa.  Reunits tots a dalt, van poder gaudir de fruita i aigua mentre esperaven la sortida de la Lluna. 





La lluna se va fer esperar, primer perquè la sortida va ser més tard de la prevista i a més  hi havia núvols a l'horitzó. Aprofitàrem per gaudir d'una espectacular posta de sol i de les meravelloses vistes que ofereix el far.



Però al final sortí la Lluna entre els núvols i vam fer un fotimer de fotografies. 



La tornada va ser per la carretera fins a Cala Gat i d'allà se va desfer el grup, uns quedaven pels carrers de Cala Rajada i altres seguírem encara un bon bocí.



La Lluna de dia 24 de juny és la darrera de les "súper-llunes" del 2021 ( la propera serà el març del 2022), anomenada Lluna de maduixa. Aquest nom es deu a que marca l'inici de la recollida de maduixes dels nadius americans algoquins del Canadà.



A Europa es relaciona amb la recollida de les roses. En alguns indrets s'anomena "Lluna calenta" perquè marca l'inici de l'estiu a l'hemisferi nord.