L'amenaça de fortes pluges obligà a canviar de ruta prevista


Diumenge, 18 de setembre, els excursionistes de Camina Caminarà i Cranques Reumàtiques teníem previst fer l’excursió per la costa gabellina pujant al puig de s’Aguila. El mal temps, en forma de pluja, ens va obligar a canviar la ruta i optàrem per anar cap la torre des Matzocs, cap a Aubarca.

Just en el moment de trobant-nos al pàrquing de Cala Mesquida un ruixat ens obliga a esperar una estona en els cotxes, però curiosament desprès no plogué fins migdia, quan acabàrem la caminada.

Així començàrem a caminar per la ruta de vorera la mar en direcció al parc de Llevant. El camí era ben conegut pels onze caminaires que gaudírem d’uns paisatges que no deixen de sorprendre’ns. Sense preses arribàrem a Cala Torta (on aturàrem a berenar), Cala Mitjana, Cala Petita i Cala Matzocs.









Després de la pujada, vorera mar, arribàrem a la torre d’Albarca on aprofitàrem per a fer les fotos de grup i pujar a la terrassa de la torre.  La tornada fins a Cala Mitjana la férem per la mateixa ruta i allà ens desviàrem pel camí interior per una dura rampa que puja un tram per baixar fins la part posterior de Cala Torta.





Des de Cala Torta, la ruta ens tornà a dur cap a Cala Mesquida pel camí de carro que transcorre entre el bosc. El camí és ple de grans bassiots.

Devers les 13 hores tornàvem a ser al pàrquing de Cala Mesquida.