Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 3494
Malgrat la poca alçada de la serra, ofereix unes vistes panoràmiques magnífiques.



 Diumenge dia 10 d’abril els grups excursionistes de Son Servera, Artà i Capdepera vam fer una caminada conjunta per la zona de Llevant. Un pic per any, cada grup excursionista organitza una excursió pel seu municipi, per a donar a conèixer la zona a la resta.
 

L’hora de sortida va ser les 9,30 hores, des de la platja de Sa Marjal. Allà ens trobàrem i iniciàrem la caminada per l’urbanització de la Costa dels Pins, en direcció al camí que voreja el camp de golf.



No hi ha pèrdua, el camí va just devora la reixa del camp de golf, i puja cap el Coll Baix.



Aquest coll, que separa la Costa dels Pins i Canyamel, es troba entre e el Puig Negre de sa Torre (278 metres) i el Puig de Sant Jordi (317 metres). I oferix molt bones vistes de Cala Millor i la Punta de n'Amer.

Fet aquest primer tram clarament ascendent, ens aturàrem a berenar.
 

Tot seguit  iniciàrem la baixada en direcció Canyamel. Camí ample , les voreres del qual estat netejades per evitar el foc. Poc abans d’arribar a la carretera (passat el pou que abasteix d’aigua a la zona) seguírem un caminoi que primerament va just devora la carretera i després gira cap a Son Jordi mentre puja suaument.



El camí voreja una paret i els conreus  i el Puig de s’Hort (199 metres). Mentre deixàvem la zona propera als conreus passàrem per un tram d’alzines. Quan el camí s’enfila decididament es torna un tram ample i en un parell de revolts arriba al Coll de la Coma Freda.



 



El camí arribà a una tancat amb filferro i des d’allà puja decididament per un sender fitat cap a la carena de Son Jordi.


 




Així com pujàrem les vistes són de cada vegada més espectaculars, s’arriba a veure pràcticament tot el municipi de Capdepera i bona part d’Artà.









Així com passava el dia la visibilitat millorava i inclús se podia veure Menorca amb més nitidesa.

Arribats a dalt de la carena se comença a veure la zona sud amb els municipis de Son Servera i  Sant Llorenç en primer terme i  al fons tot el Pla de Mallorca.



La carena esta recorreguda per un tirany marcat amb fites, que no presenta gaire dificultats, ni desnivells notables.

Sense grans desnivells arribàrem a la torreta de vigilància on decidírem dinar. Aquest punt és el més alt de la serra i esta marcat per una fita geodèsica. 
 

Dinàrem tranquil·lament i aprofitàrem per a fer la fotografia de grup i fer el cafetet.
 

Iniciàrem la baixada, primer amb molta pendent fins el coll (marcada amb taques blanques) i després una  mica més suau fins el camp de golf i l’urbanització de la Costa dels Pins, pel mateix camí que havíem emprat per pujar unes hores abans.
 

 

De tornada cap els cotxes ens aturàrem per a fer un cafetó al bar de la platja de Sa Marjal.

En definitiva una caminada ben agradable amb unes vistes espectaculars. Molt recomanable.

 

 

 

L'itinerari de l'excursió: