Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2843

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre un grup de la secció excursionista Camina-Caminaràs de Son Servera va optar per anar a fer unes voltes per Sóller.



El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre  un grup de la secció excursionista Camina-Caminaràs de Son Servera va optar per anar a fer unes voltes per Sóller.Les previsions del temps no eren massa clares, ni a favor ni en contra de sortir a la muntanya. Però dissabte de matí ens trobàrem amb ells a Son Servera i cap a Sóller hi faltava gent! Allà se’ns ajuntaren els guies locals, un d’ells, en Pep, és l’autor de les fotografies que mostrem.





Agafant la carretera de Deià arribem a Son Bleda, casa de turisme rural. És difícil trobar lloc per aparcar si no s’arriba a bona hora, doncs no hi ha massa espais als marges de la carretera. D’allà mateix neix una pista cap a Can Carabasseta i a la Capella de Castelló. Seguint el camí que podeu veure en el mapa adjunt marcat en punts blaus, anem perdent nivell per una senda fàcil de trescar, a estones pista per on passen vehicles cap a altres hotels rurals i cases diverses, tot vorejant el Puig des Moro per la seva cara nord. Però arriba un moment que el camí es llença avall cap a Sóller i aquesta no era la nostra intenció. Abans de perdre més alçada surt un altre camí cap a la dreta, a buscar uns cingles que deixarem a la nostra esquerra, tot apuntant a un coll a una zona anunciada de “Caça Major”.





En algun moment perdérem el camí de vista i haguérem de fer l’indi per tornar a trobar les fites. Però el temps ens acompanyava i la sort també, de manera que en poc temps vàrem recuperar aquell camí que ens havia de dur al coll entre el Puig des Moro i el de sa Galera. El grup tenia intenció de pujar a sa Galera i baixar cap a Deià, tornant després pel GR 221 a buscar els cotxes. Però no va anar així, la cosa.





Seguint unes fites ben clares per un camí que al mapa no està indicat acabàrem trobant... el camí que no hauríem d’haver deixat i que sí surt al mapa! Bé, la sort ens acompanyava en tot moment. Així, amb els savis consells del nostre guia de Sóller i resseguint les fites arribàrem al coll que hem comentat, entre els puigs des Moro i de sa Galera, amb intenció de pujar aquest darrer.





Vet aquí que un plantejà dinar al coll amb bones vistes de la costa nord, deixar passar els núvols que es presentaven com boira baixa, i esperar més endavant per triar la ruta a continuar segons l’estat dels núvols. Així doncs, dinem.



Per experiències anteriors d’algú del grup la ruta proposada inicialment no acabà de convèncer i s’optà per una ruta alternativa baixant directament del coll per un alzinar preciós on, segons el mapa i segons la vista que teníem des de dalt, havia de passar més d’una pista Al mapa adjunt és la ruta marcada amb punts de color taronja. La qüestió que se’ns plantejava era la possible presència d’alguna barrera tancada amb clau i forrellat. Però ja ens les empescaríem!





Bé, res, la baixada és senzilla i agradable, el bosc és preciós i les pistes són on toca ser-hi. I la tanca... també! Però ni clau ni forrellat, es pot obrir i passar per arribar al camí que ens deixa a pocs minuts de Can Carabasseta, és a dir, gairebé als cotxes!



El mapa que vàrem fer servir és el de Tramuntana Central d’Editorial Alpina. Quan al temps per fer la volta, es pot fer tranquil·lament  entre sis i set hores comptant estones per berenar i dinar. Si qualcú vol fer s’horeta, la cosa pot variar substancialment.