Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2635

Image

  La primera excursió del 2008, del grup Cranques Reumàtiques, ha estat al Tomir. Aquest puig és una de les principals altures de la serra de Tramuntana, amb 1.013 metres, i es  presenta com una gran massa rocallosa solitària. La seva situació geogràfica permet gaudir d’unes  vistes espectaculars de les badies de Pollença i Alcúdia, i de tot el Pla de Mallorca.

Image 

Després del llarg trajecte en autobús des de Capdepera, començam la pujada des del quilòmetre 17 de la carretera de Lluc a Pollença, al viver de la finca de Menut. La primera part del camí està asfaltada i ens du, després de mitja hora de caminar, a les cases de Binifaldó, on berenam sota unes  alzines impressionants. Poc després continuam la caminada per un camí de carro fins que arribam a una barrera, just devora de la planta embotelladora, i, agafant un caminoi que parteix cap a  l’esquerra, ens enfilam per un bosc de pins i alzines. En sortir del bosc seguim pujant, vorejant els penyals i enfilant una sèrie de petits estrets.

Image
Ja a  la part superior, el pendent se suavitza i divisam un primer cim, que deixam a l’esquerra. Seguim les fites que marquen l’itinerari, ja gairebé sense camí, mentre   pujam suaument. Uns minuts després arribam al cim, marcat per una fita geodèsica. Allà dinam i admiram un paisatge encisador. Veritablement, el dia acompanya: un bon sol, una lleugera brisa que refresca l’ambient i una visibilitat que desitjaríem per a cada excursió. Mentre que uns fan una becadeta o descansen després del  dinar, uns quants visitam les cases de neu, el monument etnològic més interessant de l’itinerari.

Image

Image
Reiniciam la caminada, ja de baixada, i en poc més d’una hora i mitja tornam al punt de partida.

Image 

El més que vé, anirem a Sóller, concretament a la zona de Bàlitx.

Grup excursionista de Capdepera i Cala Rajada
Cranques reumàtiques