Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2916
Un grup de 17 caminaires-walkers , fan el recorregut entre la platja de Cala Agulla i Betlem (Colònia de Sant Pere)





El passat diumenge, dia 10 de febrer, un nodrit grup de practicants del nòrdic-walking -caminar amb pals- van cobrir la distància entre Cala Agulla i Betlem, a la Colònia de Sant Pere. La ruta, al voltant dels 26-29  quilòmetres, va ser realitzada per la totalitat de caminaires. 

Des de la sortida se formaren diversos grups, en funció del seu ritme, que se mantingueren fins l'arribada.



L'itinerari començà al pàrquing de l'Agulla a les 8,30 hores i, després dels pertinents estiraments, seguí pel Coll de Marina,  Cala Mesquida i Cala Torta per entrar més endavant al Parc de Llevant. El punt de trobada/reagrupament va ser la torre d'Aubarca on,  a més d'un breu descans, aprofitarem per a fer un mos: un poc de fruita o uns entrepans. 



Des de sa torre d'Albarca, el camí ens dugué a s'Arenalet, passant prèviament per la cala de sa Font Celada. Al refugi de s'Arenalet enfilaren la pujada cap el Camí dels Presos per s'Esquena Llarga. Aquesta pujada ens oferí unes panoràmiques impressionants. Cal dir que el dia va ser espectacular, preciós...ideal per caminar!. 



Uns tira, tira ( i d'altres amb més ritme...) superaren el desnivell més gran de la ruta i iniciaren el tram cap a s'Alqueria Vella sense cap incident. Diuen que per baixar tots els sants ajuden,.. i a més, afegim nosaltres, et permet recuperar l'alè.



Des de s'Alqueria ens esperava una altra pujada fins a un coll que ens dugué a la baixada cap a l'ermita de Betlem i el camí que ens havia de dur a les cases de Betlem.



L'arribada, com hem comentat, va ser per grups. Els darrers arribàvem poc abans de les 15 hores. Entre el primer i el darrer hi va haver devers dues hores de diferència.  Ara bé cada un havia gaudit d'un matí  de marxa amb unes condicions climatològiques ideals, per una ruta preciosa i amb la satisfacció personal d'haver fer l'itinerari proposat.



Per acabar la jornada vam gaudir d'un dinar a un restaurant de la Colònia. Paella. Us podem assegurar que tots va quedar bé arrodonits. 



Aquesta ha estat la ruta i el gràfic de desnivell:





La primera eixida col·lectiva del grup de nòrdics de Capdepera "Myotragus"  va resultar tot un èxit. En Suso Rexac, alma mater del grup, dirigí unes paraules als participants mostrant la seva satisfacció...



Us deixam algunes imatges més: