Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 3056
Image

VIRGINIA E. URDANGARIN DE MANUEL
 -Qué et va decidir a presentar-te  a les municipals?
El meu accent sabeu que em delata, vinc d'Andalusia, duc aquí nou anys i escaig i en la terra d'on vinc ja estava motivada per temes sindicals i polítics. Per raons laborals em vaig venir aquí i mentre analitzava els grups polítics del municipi, temptejant temptejant vaig aterrar on vaig aterrar.
 
Sempre m'ha agradat la política i per les meves idees i per la persona que encapçalava com portaveu el grup, María, va ser la qual més m'omple, gran treballadora i amb capacitat per al que fa i més. Em va agradar també el grup de gent que havia i quan es va decidir presentar-se a les municipals jo vaig dir que donava suport fins al final i mira on m'he vist. 


   -Una vegada a l’Ajuntament, qué és el que més t’ha sorprés?
Sorpresa sorpresa, la veritat és que no gaire. Sempre s'ha dit que la gent de l'Ajuntament no treballa i això no és cert, la gent treballa bastant, s'implica bastant i en percentatge  bastant elevat és gent molt competent.

És més complicat del que jo m'esperava, no és tan fàcil com es veu des de fora. Una vegada que t'impliques a fer el que sigui la trama administrativa et complica en terminis, informes; però aixó no han de ser traves per a executar el programa, per descomptat si li poses obstinació ho aconsegueixes.



 -En aquest mandat, qué és el que més t’agradaría aconseguir?

N'hi ha moltes, per la que ara mateix estic treballant i lluitant és per la guarderia de Capdepera perquè la qual tenim és tercer mundista. L'abocador com a planta d'energia alternativa que és projecte que tira andavant la meva companya Maria. També m'agradaria veure oberta la piscina. La millora del “carrer de’s Port” també m'agradaria veure-la realitzada per la lluita dels veïns de moltíssims anys; quan em vaig comprar la casa em vaig manifestar amb ells i l'embullem un poc i creo que ja els toca. L'arribada del tren seria importantíssim, jo aposto per això, ho veig difícil; però es pot aconseguir el compromís, potser, que es tingui el projecte fet per a executar-lo en la següent legislatura.

M'agradaria moltíssim, encara que crec que tampoc  veurem realitzat és el nou edifici de l'Ajuntament, no solsament per a la gent del poble, sinó també per a la gent que treballa a l'Ajuntament. Les infraestructures estan fatal i no es pot reorganitzar millor del que està perquè l'edifici en si ja no ho permet. 

  -Com es veu el poble des de el balcó de la Sala?

Doncs, gairebé igual que des de fora, amb manca de moltes coses. Des de fora, de vegades, es pensa que els qui estan dintre no fan el que toca; però els qui estan dintre saben que es complica la cosa pel que he dit abans.