Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2650

"Ara, molts clients ens telefonen o fan la comanda per whatsapp, alguns passen a recollir-la i ,una gran majoria, perquè els hi servim a casa donada la seva avançada edat".



En aquest seguit d’entrevistes per mor de la COVIT-19 ens faltava entrevistar i saber el que pensen els que fan feina als supermercats i botigues. Un sector fonamental en aquesta crisi. Però hem tingut problemes. Els caps no volen que els empleats facin declaracions; i ells tampoc en volen fer… Política de transparència, que algú diria. Però en Pep, del súper SPAR CAN PEP, ens ha acollit i respost amable i obertament, com ho fa sempre a la botiga. I ens ha evidenciat que aquests nous herois socials també passen pena.

-Te pensaves mai que es valoraria tant la vostra feina?
- No, no ho hagués pensat mai, ens alegra molt poder ser útils en aquesta estranya situació, encara que soportam un risc molt alt de contagi.

-Parlant de feina, ha augmentant molt la feina des de que es decretà l'estat d'emergència?
Sí, ha augmentat.
Ha estat una injecció econòmica per la nostra petita i tocada empresa ja que les grans empreses ens havien deixat arraconats.
 

-En que ha canviat la vostra feina de llavors ençà?
- Hem de ser mes previnguts que mai: hem de dur guants i mascareta, guardar las distàncies, etc. feim net amb aigua i lleixivet totes les superfícies, manetes de les portes i en general tot el que puguin tocar els clients. Al taulell hi tenim un dispensador de desinfectant pels clients.
Ara, molts clients ens telefonen o fan la comanda per whatsapp, alguns passen a recollir-la i una gran majoria perquè els hi servim a casa, donada la seva avançada edat.

-Hi ha més tensió, por, problemes,... estres?
-
Sí, sobre tot la primera setmana, va ser de “locura”, estres, nirvis, presses, poder arribar abans de que s'acabassin alguns productes.
La gent, al principi del confinament, no anava tan alerta i teníem que limitar l’entrada perquè no hi hagués aglomeracions dins del local, ara ja són mes conscients de la gravetat i van mes alerta.


-Heu tingut dificultats a l'hora de proveir-vos o que no vos donin el material necessari de protecció?
- Sí, no hem tingut cap tipus d’ajuda. Les mascaretes, com ja sabeu, es varen esgotar tot d’una i es gels desinfectants també. Una veïnada que sap cosir, ens va fer mascaretes i de moment seguim igual.
Hi ha hagut alguns productes que s’han esgotat, però, hem tengut, en quasi tot, alternatives, llevat, d’alguna marca molt concreta. He de donar les gracies a l’esforç dels nostres proveïdors i a la nostre franquícia.

-Encara cal posar ordre entre la gent o sols va ser els primers dies?
- Sols va esser el primers dies, ara la gent és més conscient, llevat d’algunes persones més majors que estan avesades a fer la compra diària i costa avesar-los.

 
-El comprador segueix les normes bàsiques o cal recordar-ho?
- Ara gairebé tothom les segueix. La gent guaita i demana si pot entrar.

-Tothom va veure o pensar com els primers dies la gent feia aplec de paper de water, això és cert?
Sí, a nosaltres se’ns va esgotar per complet.

-Quins altres productes forem els primers que s'acabaren, els que la gent comprava sense mesura?
- Arròs, llegum, sucre, pastes, farines, olis, verdura i fruita fresca, llevat fresc i també carn.

-I ara que ja han passat més de 15 dies, quès és el que més compra la gent?
- Sobre tot, fruita i verdura i també farina i llevat fresc.


 

-Ha canviat el "carro de la compra"? Allò que més es venia abans és el que més es ven ara?
- Sí, ara el que són refrescs i qualque tipus de bolleria, han minvat. També s’ha notat una baixa en la venda del pa del dia ja que la gent el fa a casa.

-Teniu de tot o falta qualque producte?
- Pràcticament tenim de tot, llevat de algunes marques concretes. Per exemple es lleixiu va una mica escàs, però n’hi ha.

- Diuen que ara venen a comprar més homes que dones, és cert?
- Sí, se’n veuen mes.

- Per lo general, la gent fa una compra setmanal o ve a comprar cada dia?
- Hi ha de tot. N’hi ha, sobre tot els de mitjana edat, que ho fan un pic per setmana, però els més majors, els hi costa.
També n’hi ha que aprofiten per sortir tot el que poden, i en bones, intentam avisar-los.

- Recorda'ns el vostre telèfon...
-  El nostre telèfon és el 971 56 43 46

 
Moltísimes gràcies... els aplaudiments de les 8 també van per vosaltres!!!