Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2641



Fins dia 29 d’octubre en  Ramon Erdozain exposa a “sa Cotxeria” del Centre Melis Cursach. I es tracta de la seva primera exposició, si bé ens comenta que “he exposat puntualment a una cafeteria”, però l’experiència no va ser molt bona. Ha anat a classe amb Sebastià Massanet, i per a ell és molt  important crear.

-Aquesta és la teva primera exposició, però... Des de quan pintes?
- Des dels 21 anys pinto. Els meus primers quadres eren molt diferents a aquests que he exposat, però fa molt de temps que m’hi dedico.

- Perquè pintes?
- Per a jo la pintura (i la escultura) és una forma d’aprofitar el temps i expressar el que sent en el moment. M’agrada crear. Jo som mestre d’obres i treballo amb diversos materials de construcció com ara el marès, ferro o morters, així que els utilitzo per afer les meves obres.

- Les teves pintures destaquen pel color i l’absència de figures...
- M’agrada l’abstracció. D’entrada m’agrada més i me sent més còmode, me resulta més fàcil transmetre el que sent, d’una forma més instintiva.

- Com és el teu procés creatiu?
- Jo sempre tinc idees en el cap, de vegades trobo dos ferros i començo “a veure” com els puc treballar, o una peça de marès... també tinc encàrrecs i faig dissenys de possibles peces. Normalment alterno pintura i escultura, per jo el més important és crear, tenir el cap en marxa... realment funciono un poc per impuls, de forma intuïtiva.

- Les obres que presentes al Centre Melis Cursach les has preparat per l’exposició?
- En aquesta exposició presento 53 obres, entre escultures i pintures de mides diferents. Les de la planta superior les he anat pintant des de temps enrere, poc a poc, mentre que les de soterrani són obra més recent. He creat peces pensant en aquest lloc.
De fet sempre he pintat i part de l’obra l’he regalada a amics i familiars, però quan me parlaren de fer l’exposició  m’ho vaig prendre més seriosament, i ara  m’hi dedico més. En aquest sentit vull dir que quan na Maria i En Gori s’interessaren per la meva obra i parlaren de la possibilitat d’exposar no esperava veure l’exposició així com ha quedat. Sense ells no podria haver exposat en aquestes condicions, els estic molt agraït pel seu “apadrinament” , m’han ajudat molt a muntar l’exposició, a fer-ne difusió, etc...
Posat a agrair no vull deixar de banda l’Ajuntament per tenir una sala d’exposicions com aquesta, que ajuda a donar vida al poble i mostrar el que fan els artistes del municipi. La gent s’ha d’animar i venir a les exposicions i veure que se fa, així surten un poc de casa i poden veure art.
També vull dir que la meva dona és per jo un gran suport, una gran ajuda i gràcies a ella puc dedicar-me a crear. El títol de l’exposició, “Yo al Exterior”,  va ser idea seva.

- Vols afegir res més?
- Espero a la gent li hagi agradat el que faig i recordar que podeu venir a veure l’exposició dins dia 29. Dissabte farem una festa de tancament per agrair a tots els qui m’han ajudat. Estic molt conten de veure com ha quedat l’exposició i pel fet de poder mostrar la meva obra.