Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2828
Dies enrere comentàvem que el músic gabellí Víctor Ferragut ha compost la música de "L'endemà de Fedra", un  musical encarregat per a commemorar el 30è aniversari de la Banda de Música de Ses Salines. Ara parlam amb ell d'aquest projecte.







_ Què és i com s'origina aquest projecte?
- L’Endemà de Fedra, és una obra de teatre musical que parteix del mite clàssic de Fedra tot donant-ne una visió encara més humana i intemporal, que compta amb un llibret signat pel dramaturg Sebastià Portell i Clar i amb música original meva.

Així, durant prop d’una hora d’espectacle, els cortinatges d’un dormitori mig a les fosques són testimonis de la decadència física i emocional del personatge de Fedra, en el dia després de l’enterrament del seu fillastre Hipòlit. És, de fet, aquest distanciament de l’acció, la que se sol mostrar del mite, el tret diferenciador d’aquesta versió.

- Com sorgí la proposta que tu fessis la música?
- Es tracta d’una obra de teatre musical creada per iniciativa de la Banda de Música de Ses Salines, amb l’objectiu de vincular la formació amb projectes innovadors més enllà del concert tradicional, aprofitant la celebració del 30è aniversari de la re-fundació de la Banda. A l’agost de 2014, n’Andreu Julià, el seu director, es posà en contacte amb mi per explicar-me el projecte. Ells tenien molt clar que la persona encarregada del llibret havia de ser en Sebastià Portell, així que després d’una reunió molt productiva ens posàrem a treballar en l’obra.

- Com valores el resultat del musical i la resposta del públic?
- A nivell personal ha estat una experiència molt enriquidora. El fet de compartir amb en Sebastià el procés creatiu d’aquesta obra m’ha ajudat a evolucionar i a descobrir horitzons musicals diferents: explicar amb música el que un altre fa amb paraules, sovint, no és fàcil. D’altra banda, el fet de poder treballar amb cinc cantants, una formació com la Banda de Ses Salines i amb un equip de gent molt implicada en el projecte ha estat un luxe per part meva.

 Tot i que originalment només s’havia previst la funció de l’estrena (el passat mes de novembre), i gràcies a la resposta del públic de Ses Salines, es varen haver de programar tres funcions més, exhaurint totes les localitats.

- Hi ha idea de dur-la a Capdepera?
- Després de la bona rebuda que ha tingut al municipi de Ses Salines, la Banda de Música s’està plantejant exportar l’espectacle a diferents teatres de l’illa. Per part meva, vaig posar sobre la taula l’opció de plantejar-ho a Capdepera, tot i que s’ha d’estudiar per motius d’espai (l’escena no requereix un gran espai, però la banda, sí). De moment, però, la Banda està estudiant la viabilitat de la idea.