Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2637
Dijous 18 a les 20h farà la conferència VINO Y CULTURA en el marc dels Horabaixes amb Joan Bennàssar.




"...el sector econòmic del vi és líder i es convertirà en poc temps en un sector estratègic per a l'Estat espanyol"










Rafael del Rey és un dels experts de més prestigi del món del vi de l'estat Espanyol i, per tant, de tot el món. A continuació teniu un breu currículum:

RAFAEL DEL REY SALGADO

Director General de la Fundación Observatorio Español del Mercado del Vino
Gerente de la Fundación para la Cultura del Vino

Llicenciat en CC. Polítiques i Sociologia, especialitzat en relacions internacionals
Màster per la Johns Hopkins University a Economia Internacional (Itàlia / Washington, EUA)
Director general de l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV)
Gerent de la Fundació per a la Cultura del Vi (FCV)

Rafael del Rei fa 20 anys que es dedica professionalment al món del vi (molts més com a consumidor), des dels seus inicis com a gerent de l'Associació de cellers ARBOR a la Rioja, als seus actuals ocupacions com a responsable executiu de l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi i de la Fundació per a la Cultura del Vi, passant pels 7 anys que va estar a la Federació Espanyola del Vi i l'assessorament a moltes altres organitzacions com ASOVINTCAL o ASEBOR a Castella i Lleó.

En aquestes diverses ocupacions ha viscut de prop el desenvolupament de la DOQ Rioja i el seu Consell Regulador, la internacionalització del sector espanyol del vi, la publicació de la Llei del Vi, l'aplicació de la normativa europea, les negociacions amb la resta d'organitzacions del sector i moltes altres normatives i iniciatives en els àmbits jurídic, econòmic i comercial del sector. Des de fa sis anys, la seva responsabilitat a l'Observatori el porta a tenir un bon coneixement de la situació econòmica del vi espanyol, l'evolució dels mercats i els gustos i necessitats dels consumidors. Aquesta visió més pràctica i econòmica es complementa amb la seva tasca al capdavant de la Fundació per a la Cultura del Vi, dedicada a expandir entre els espanyols la passió pel vi de qualitat i el seu arrelament en la nostra societat.

L'experiència i coneixement que li permeten els seus treballs es plasma en multitud de articles, conferències, llibres, ponències, seminaris, classes i jornades en què participa assíduament.